Tag: Pátria Egyesület

1
febr

Pátria feketevágás

Pálinkás jó hangulatban köszöntött a február a pestújhelyiekre, ahogyan egy jó disznótor indul. Kicsiktől a legnagyobbakig, mindenki sürgött-forgott a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán. A katlanokban rotyogott a víz, a sült hús illata belengte a teret, a kolbászt pedig előszeretettel töltötték a Pátria Egyesület tagjai.

2
nov

Szeretteink gyertyafényben

Gyertyával és beszédekkel emlékeztek meg november elsején este a Hartyán közben a Memento emlékkőnél.

6
nov

Főhajtás az áldozatok előtt

A Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület megemlékezést tartott november 4-én (kedden) délután 5 órakor az Észak-Pesti Kórház főbejárati kapujánál. Az egyesület tagjai és a meghívásukra érkezők az 1956-os forradalom áldozatara emlékeztek. Az egyesület nevében beszédet mondott Alexa Károly és Báder György.

3
nov

Pátriás megemlékezés a Mementó kőnél

A Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület november 1-jén várta a megemlékezőket az újpalotai Mementó kőnél, a volt pestújhelyi temető helyén, hogy közösen gyertyát gyújtsanak az ott nyugvó pestújhelyiek emlékére.

31
júl

Egy hajóban a pátriások

Ráckevei hajókirándulásra invitálta a kerületieket június 14-én a Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület. Körülbelül százötvenen vettek részt a programon, zömmel az egyesület tagjai, valamint az ő ismerőseik. Az egyesületi megemlékezéseken való fellépésükért jutalmul meghívást kaptak a Pestújhelyi Általános Iskola diákjai is, akiket tanárok és szülők is elkísértek – tudtuk meg Varga Árpádtól, az egyesület titkárától.