Szeretteink gyertyafényben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Gyertyával és beszédekkel emlékeztek meg november elsején este a Hartyán közben a Memento emlékkőnél. Mindenszentek és halottak napja alkalmából kerületi lakosok, környékbeliek, városrészvezetők emlékezni gyűltek össze, és hogy leróják tiszteletük azon pestújhelyiek előtt, akiket örök nyugalomba helyeztek ezen a területen.

Báder György és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Báder György és Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla alpolgármester, Victorné dr. Kovács Judit és Báder György kerületi képviselő mellett, civilek is gyertyát gyújtottak, majd elhelyezték az emlékezés virágait az egykori sírkert helyén.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A pestújhelyi temető a Hartyán Általános Iskola és zöldterülete, valamint a Nyírpalota út 51-65. számú épület déli része alatt helyezkedik el, melyet már 1911-ben térképen is jelölték. Hozzátartozóiakat 1969-ig ide temették az itt élők. Az újpalotai lakótelep épületei azonban idővel elfoglalták a sírok helyét, melyek létét a 2009-ben a Pestújhely 100 éves jubileuma alkalmával felállított Memento kő jelöl. A Pestújhelyi Pátria Közhasznú Egyesület Jordán Eszter kezdeményezésére 2004 óta megemlékezéseket szervez ezen a helyen.

Comments are closed.