Tag: Lehet Más a Politika

30
okt

Olcsóbban többet és jobbat

Az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának 5 százalékos csökkentéséért kezdett aláírásgyűjtésbe a Lehet Más a Politika (LMP) párt. A kampány egyik első állomását Újpalotán, a Vásárcsarnokkal szemben tartották, ahol Lengyel Szilvia, az LMP Országos Elnökségének tagja és Szilvágyi László önkormányzati képviselő tartott közös sajtótájékoztatót.

– Az LMP szerint a megfizethető élelmiszerek mindenkinek járnak – mondta Lengyel Szilvia, az LMP agrárpolitikusa. – A jelenlegi 27 százalékos ÁFA miatt azonban nem beszélhetünk megfizethető élelmiszerekről, ezért szeretnénk az ÁFA-csökkentést kezdeményezni. Ha ez nem valósul meg, akkor a létminimum környékén élők asztalára csak gyenge minőségű egészségtelen élelmiszerek jutnak. A kampány során az ország számos pontján gyűjtjük az aláírásokat, amit online is várunk az afacsokkentest.hu oldalon a támogatóktól. 

26
jún

Költségvetés módosító javaslat: metrókapcsolat és Liva Malom

A polgármesteri hivatalban június 26-án közös sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika országos és kerületi szervezete. Az eseményen a párt országos szervezetét Csárdi Antal országgyűlési képviselő, a kerületit pedig az önkormányzati testület tagja, Szilvágyi László képviselte.
– Az országgyűlés július 3-án fogadja el Magyarország 2021. évi költségvetését – mondta Csárdi Antal. – A tervezet számai pedig bizonyítják, hogy a költségvetés legnagyobb vesztesei a vállalkozások és az önkormányok lesznek. A járvány okozta gazdasági nehézségek és a kormány tervezett megszorító intézkedései következtében fontos beruházások, fejlesztések maradhatnak el. A Lehet Más a Politika számára nagyon fontosak a beruházások, főleg a zöld mezős beruházások, így a költségvetési tervezethez 123 módosító javaslatot nyújtottunk be. A 123-ból 44 önkormányzati fejlesztéseket támogatna, melyből kettő a kerületet érinti.

24
febr

Sokszínű az idei költségvetés tervezete

Különleges költségvetés elfogadására készül a helyi képviselő-testület február 25-én – jelentette be sajtótájékoztatón február 24-én Palocsai Béla, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a Kerületfejlesztési Bizottság alelnöke, a Momentum Mozgalom tagja. Úgy fogalmazott, a 2020-as kerületi büdzsé bizonyíték arra, hogy a koalíció ereje a sokszínűségben rejlik. Szilvágyi László, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a Kerületfejlesztési Bizottság elnöke, a Lehet

Read more