Tag: konferencia

12
ápr

Elindult a Tavaszi Pedagógus Napok

Szakmai konferenciával nyitották a hagyományos programot.

28
nov

Kristálytól a varázsdohányig – Drogoplex együttgondolkodó nap

„Hogyan tudunk munkálkodni azon, hogy jobb állapotba kerüljenek a szerhasználók? A droghasználat és problémája jelen van a kerületben, ami gondolkodásra sarkall minket, szakembereket.” E szavakkal nyitotta meg Varga Mónika, a Drogprevenciós Alapítvány addiktológiai konzultánsa októberben az V. Drogoplex együttgondolkodó napot.

7
dec

Ki ez a gyerek? Én szültem, csak kicserélték éjjel?

Több a biofű, kevesebb lett viszont a THC (a kannabiszban található vegyi anyag). A szülők magatartása lassan változik. Változatlanul azt érzik (amikor észreveszik, hogy megjelent környezetükben a drog), mintha a gyerek egy sötét erdőben bolyongna. Gyakran találkozunk elkeseredett, kétségbe esett anyákkal. Egyikük egyszer azt kérdezte: – Ki ez a gyerek? Én szültem, csak kicserélték éjjel? A fenti kijelentéseket a Drogprevenciós

Read more

16
okt

Negyedévszázados önkormányzatiság

A rendszerváltás után az első helyhatósági választás 1990. szeptember 30-án tartották, ezt az őszi dátumot a helyi önkormányzatok napjává nyilvánította a Parlament 2000-ben.

15
szept

Konferencia

A XV. ker. ESZI Területi Gondozás a Szociális Klaszter Egyesülettel együttműködve „Az öregedő elme” – a demencia korai felismerése és kezelése címmel konferenciát szervez szociális és egészségügyi szakembereknek október 2-án, 9–16 óráig az Újpalotai Közösségi Házban és az újonnan épült szociális városközpontban.