Elindult a Tavaszi Pedagógus Napok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A XV. kerületi Önkormányzat idén is megrendezte a hagyományos Tavaszi Pedagógiai Napokat. Az esemény április 11-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében egy szakmai konferenciával kezdődött, majd két napon át a kerületi óvodákban bemutató foglalkozásokkal folytatódott.

„Csak tisztelettel és hálával beszélhetünk az óvodapedagógusaink munkájáról” – mondta Tóth Imre alpolgármester programnyitó beszédében. „Nincs még egy olyan munka, ahol ilyen hatása lenne egy jókor kimondott szónak. És nincs még egy olyan munka, melynek valódi hasznát csak évek, esetleg évtizedek múlva láthatjuk és tapasztalhatjuk.”

A Tavaszi Pedagógiai Napok programjai minden évben egy központi tematika köré épülnek. 2019-ben ez a téma a testi-lelki egészség volt, 2022-ben pedig az óvodapedagógusok a kompetencia-határok témában hallgathattak előadásokat. Idén a lelki béke, a boldogság és az elégedettség útjával ismerkedhettek meg a résztvevők.  „Azért ezt a témát választottuk, mert jelentős átalakulás előtt áll a pedagógus társadalom azzal, hogy a közalkalmazotti jogviszonyból a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyba lépnek majd át” – mondta Reiszné Naszádi Magdolna főosztályvezető.

Az április 11-i szakmai napon dr. Dudás Katalin ügyvéd „Az óvodapedagógusi hivatás munkajogi és munkavédelmi szemmel” témakörben, míg Polus Enikő mentálhigiénés szakember, Szily Nóra újságíró és coach pedig az elégedettséghez vezető útról tartott előadást a kerületi óvodapedagógusoknak.  Két napon keresztül a Hétszínvirág-, a Rákospalotai- és az Újpalotai Összevont Óvodák tagóvodáiban folytatódtak a szakmai programok.

„Óvodáink szétszórtan működnek a kerületben, emiatt a pedagógusok is csak ritkán találkozhatnak egymással, ezért szerettünk volna nekik egy olyan lehetőséget teremteni, ahol közvetlenül is megoszthatják tapasztalataikat egymással” – tette hozzá a főosztályvezető.

FOTÓ: Csokonai15

Comments are closed.