Tag: főzés

9
febr

Babák-mamák színtere

A Hartyán közben a Kanga Klubban leginkább a vega ételek domináltak. A kismamák és babák színterén a közelmúltban lúgosító zöldséges kölesleves került az asztalra. Nagy-Simon Patrícia, a klub vezetője arról beszélt, mennyire családias hangulatban telnek a hétköznapjaik, amiből a főzés sem marad ki. Az egészséges táplálkozás a kisgyermekes családoknál kiemelt téma, egy nagymama pedig szívesen ad gyakorlatban is tanácsokat a

Read more

2
nov

Mit egyen a gyerek?

A gyerekekkel sokszor nehéz dolgunk van, ha táplálkozásról van szó, főleg ha egészséges táplálkozásról. Vannak kivételes esetek, olyan csemeték, akik megeszik még a brokkolit is, de sajnos nem minden szülőnek van ilyen könnyű dolga, úgyhogy sokszor az összes kreativitásunkat be kell vetni, hogy legalább részsikereket elérjünk.

17
ápr

Óvatosan a nyerszöldség-diétával!

A ketogén diéta mellett a XXI. század másik népszerű étrendje az úgynevezett nyers diéta, melynek követői kizárólag növényi eredetű táplálékokat fogyasztanak, azokat is lehetőleg hőkezelés (főzés, sütés) nélkül. Akkor azonban, ha valaki csak egy élelmiszercsoportból fogyaszt ételeket, kérdéses, hogy minden szükséges tápanyaghoz hozzájut-e a szervezete.

28
febr

A kicsi séf

A hét közepén végre megérkezett Anya egészséges fritőze (ez itt nem a reklám helye, de forró levegős, minimális olajjal készül benne az étek, tényleg szuper). Alig várta a hétvégét, hogy felavathassa, természetesen sült krumplit és rántott húst tervezett, persze vasárnapra, lévén hagyománytisztelő.

28
febr

Ma is kedvelt ízek a régmúltból

A kocsonya minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A rezgős finomságról az első írásos emlékek a XIV. századból egy francia középkori konyháról szóló receptgyűjteményből származnak. A kocsonya hazánkat is meghódította, és ma már igazi hungarikumként emlegetjük.