Tag: gyerek

14
ápr

Rollerező gyereket gázolt egy autós a Nyírpalota úton

Szerencsére nem történt nagyobb baj.

19
márc

Koronavírusos gyerek a XV. kerületben

„A rendelőben egy olyan gyermek vizsgálata történt, akinél igazolódott a koronavírus fertőzöttség. Tudtommal a gyermek jelenleg nem szorul kórházi kezelésre” – írta Facebook-oldalán a XV. kerületben praktizáló dr. Király Balázs gyermekorvos. A gyermek első tesztje lett pozitív, a másodikra várnak, neki és a családnak (két felnőttnek, két gyereknek) nem kellett kórházba menniük, hatósági karanténban vannak. „A gyermeket nem ismerem, nem

Read more

1
febr

Elkészült az új Nemzeti Alaptanterv

A legtöbb iskolában január 31-én kapták meg a diákok az első félévben elért tanulmányi eredményeikről az értesítést. Ezzel egy időben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bejelentette: elkészült az új Nemzeti Alaptanterv, amit néhány hónap múlva az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon már be is vezetnek.

29
jan

Annyit kockulj, amennyit mozogtál!

Van szülő, aki gyermekének aznapi aktív mozgással töltött idejével megegyező időt enged a kép­ernyő előtt tölteni. Herneczki Márton klinikai gyermekszakpszichológus szerint ez egy jó megoldás, hiszen a szülők feladata, hogy mind időben, mind tartalomban korlátozzák online tevékenységét.

5
nov

Miből lesz a cserebogár?

Gyermek kicsiként finoman szólva sem volt ügyes mozgásilag.