Tag: Budapest

17
nov

Budapest díszpolgárává avatták Hajdu Lászlót

A Tizenötödiket öt cikluson át vezető egykori polgármester 2022-ben ment nyugdíjba.

8
szept

Hurrá, ingyen utazunk!

Vannak azért előremutató fejlemények, és itt most nem a futballválogatott gyalázatosan gyáva játékára gondolunk az angolok és az albánok (!) ellen. Arra a viszonylag egyszerű döntésre hívnánk fel a figyelmet, amellyel az ellenzéki főváros meglepte választóit. Kampányígéret volt ugyanis az önkormányzati választások idején, hogy Budapest ingyenessé teszi a 14 alatti diákok közlekedését. Most a főváros meglépte a dolgot, búcsút lehet

Read more

16
júl

Balogh Samu: kevesebben használják a tömegközlekedést, többen autóznak

A Budapesten folyó három kormányzati beruházás is rontja a közlekedők lehetőségeit.

9
febr

Fedezd fel Budapestet!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 20-23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított, rámpás mikrobuszos városnézést szerveznek. A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára.

Read more

8
febr

Óvintézkedés közösen

Kézfertőtlenítőkkel szerelik fel a kerületi önkormányzatok az intézményeiket – különös tekintettel az orvosi rendelőkre – amennyiben Magyarországra is eljutna a koronavírus.