Tag: adomány

16
febr

Ajándék a leginkább rászorulóknak

A Lions Gate magyarországi irodájának jóvoltából 26 jó minőségű, ülőpárnával ellátott ebédlőszéket kapott a Rákospalotán működő Hornyák Alapítvány.

18
jan

Nappali Melegedő: takarókat kaptak a hajléktalanok

Cserdiné Németh Angéla polgármester és Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője együtt érkeztek január 18-án a Kontyfa utcai Nappali Melegedőhöz. A két politikus nem üres kézzel jött, hanem negyven takarót hozott a rászorulóknak. 
A Demokratikus Koalíció nem fordítja el a fejét az utcán élő emberektől – mondta Barkóczi Balázs, mielőtt beléptek volna az épületbe. – A pandémia már családok tízezreit döntötte romlásba, és még nem tudjuk, hogy mennyit fog. Sokan kénytelenek a szabad ég alatt élni, mi azonban megpróbálunk segíteni nekik.
– Nemcsak a Demokratikus Koalíció, hanem a kerületi önkormányzat is sokat tesz a rászorulókért – tette hozzá Cserdiné Németh Angéla. – Többek között azzal is, hogy ezt a Nappali Melegedőt saját forrásból fenntartja és újítgatja. Az önkormányzatoktól elvont pénzek miatt lesznek szociális szolgáltatások, melyekről kénytelenek leszünk lemondani, ám a Nappali Melegedőt mindenképpen működtetni szeretnénk, és legalább azon a színvonalon, mint eddig tettük. 

17
dec

Űrbázis létesül Pestújhelyen

Egy űrbázis létesítését jelentette be a kerületben Cserdiné Németh Angéla polgármester és Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke a decemberi sajtótájékoztatón. Az egyesület, amely a pestújhelyi Csodavár Játszóházat üzemelteti ugyanis egy űrbázist szeretne – és úgy tűnik, hogy fog is – építeni az egykori Széchenyi mozi udvarán jövőre.

5
dec

Mikulástroli gyűjti az adományokat

Útjára indult az adománygyűjtő Mikulástroli december 5-én.

24
jún

F E L H Í V Á S javaslattételre

a „Budapest XV. kerületi 1956. október 23.” díjra.   A Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012. (VI.6.) önkormányzati rendelete szabályozza a „Budapest XV. kerületi 1956. október 23.” díj adományozását. A „Budapest XV. kerületi 1956. október 23.” díj azon XV. kerülethez köthető személynek adományozható aki az 1956-os forradalom és szabadságharc eszmeiségének ébrentartásában, erősítésében, helyi történetek kutatásában, publikálásában közreműködik, vagy aki

Read more