Ajándék a leginkább rászorulóknak

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Lions Gate magyarországi irodájának jóvoltából 26 jó minőségű, ülőpárnával ellátott ebédlőszéket kapott a Rákospalotán működő Hornyák Alapítvány. A vakok és értelmi fogyatékosok ápoló és gondozó otthonát üzemeltető alapítvány február 15-én vehette át az adományt.

„Nagy öröm ez számunkra mert ez az első adomány, mellyel támogattak bennünket.” – mondta Hornyák Attila az alapítvány részéről.

„A Lions Gate-tel az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetségén (rövidebb nevén ÉTA-n) keresztül kerültünk kapcsolatba, akiktől aztán a mi kérésünkre ezt az 520 ezer forint értékű adományt kaptuk.”

A Hornyák Alapítvány jogelődje 1992-ben alakult. Az Unilever Hungary jóvoltából kerültek Rákospalotára, a Gubó utcai ingatlanra, ahol jelenleg is napi 24 órában 26 látó és látássérült értelmi fogyatékos személyt gondoznak „Ellátottjaink mindennapi életét lovas terápiával, judóval, napi szintű fejlesztő foglalkozásokkal, külföldi és belföld kirándulásokkal, nyaralásokkal, illetve hétvégi fakultatív programokkal tesszük változatossá és színessé.”

Pós Etelka, a Lions Gate magyarországi irodájának vezetője elmondta, három héttel korábbi látogatásuk alkalmával számukra is meglepetés volt az a szakmai munka melyet a XV. kerületi alapítvány telephelyén tapasztaltak.

„A támogatásainkat sosem csak egyszeri adományként adjuk, hanem, ha úgy ítéljük meg, hogy az adott személy vagy szervezet többször is ‘megérdemli’ a segítséget, akkor azt többször is megkaphatja tőlünk.”

A rákospalotai alapítvány tehát a jövőben is részesülhet majd a február 15-ihez hasonló támogatásban. Az biztos azonban, hogy az új székeknek nagyon örültek a gondozottak.

KÉPEK: Csokonai15

Comments are closed.