Bronzérmes lett Hárspataki Gábor karatés Tokióban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Bronzérmet szerzett kerületünk kiválósága, az idei Európa-bajnoki ezüstérmes, korábbi U21-es világbajnok Hárspataki Gábor Tokióban. Az MTK karatésa immár a második kvalifikációs versenyen állhatott fel a dobogóra. A karate őshazájában 70 ország hatszázhatvannégy karatésa lépett tatamira.

Hársi a 75 kilogrammos súlycsoportban előbb egy macedón majd egy jordán versenyzőt vert, ezt követően viszont vereséget szenvedett a japán Moritól. Aki döntőbe jutott, így a mi versenyzőnket is magával vitte a vígaszágra. Gábor pedig élni tudott az újabb lehetőséggel. Előbb egy kazah versenyzőt győzött le, majd a bronzmérkőzésen a világ talán legvirtuózabb küzdőjét, az ukrán Horunát. Ráadásul úgy, hogy az összecsapáson az ellenfél tett szert 3-0-ás előnyre, de az MTK kiválósága egy ütéssel 3-1-re szépített, majd egy hárompontos fejrúgással fordítani tudott.

Hárspataki Gábor már a második bronzérmét gyűjtötte be a nyáron rajtolt olimpiai pontszerző sorozatban, hiszen szeptemberben, Chilében is bronzérmet akasztottak a nyakába.

Comments are closed.