A békés ünnepekért

Karácsonyig állandó a rendőri jelenlét a kerület legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Pólus Centerben. A döntést elsősorban a megnövekedett forgalom, másrészt az ilyenkor mindig emelkedő bűncselekményszám indokolta. Galambos Ferenc alezredes, kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy az adventi időszakban nemcsak egyenruhás járőrök, civil ruhás nyomozók is dolgoznak, akiknek a bűnelkövetők leleplezése lesz a feladata.

Járőröző rendőrök/Fotó: XV Média, Vargosz

Járőröző rendőrök/Fotó: XV Média, Vargosz

– A kerület többi vásárlóhelyére is odafigyelünk, ezeken naponta többször is visszatérő ellenőrzéseket végzünk – mondta a kapitány. – A két ünnep között a Pólus Centerben is ugyanez lesz a gyakorlat.
A rendőri jelenlétnek elsősorban a megelőzés lesz a célja, ám annak érdekében, hogy valóban békések legyenek az ünnepek, nekünk, állampolgároknak is oda kell figyelnünk. Például, hogy a vásárlóközpontok környékén parkoló autónkban semmilyen értéket ne hagyjunk. Mindig győződjünk meg arról is, hogy bezártuk-e az autót, mert az elkövetők ma már könnyen blokkolni tudják a központi zárakat. Az üzletekben mindig figyeljünk oda a csomagjainkra, ne hagyjuk azt sem nyitva, sem pedig a kosarunkban, mert az elkövetőknek a lopáshoz csak egy pillanatra van szükségük. Különösen akkor figyeljünk oda, ha ismeretlenek próbálnak szóba elegyedni velünk.
Ugyancsak fontos, hogy ha az ünnepek alatt nem tartózkodunk otthon, kérjük meg a szomszédokat, ismerősöket, vessenek néha egy pillantást az otthonunkra. A reklámanyagokkal teletömött postaláda mindig kiváló támpontot ad a betörőknek.

Comments are closed.