Beismerte a Szilas-pataknál elkövetett gyilkosságot a Prágában elfogott férfi

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Beismerte, hogy megölt egy vállalkozót a Szilas-pataknál az a férfi, akit Prágában fogtak el. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte D. Csabát – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék. Az előzetest azért rendelték el, mert szökés-elrejtőzés, bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye is fennáll a férfi esetében. 

A 38 éves férfi a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát, szeptember 19-én pedig Rákospalotán egy 49 éves magyar férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögött, a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. A gyanúsított kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval vitt a találkozóra. Amikor a sértett a gépjárműbe hajolva ellenőrizni próbálta a csomagokat, a gyanúsított fejbe lőtte, majd a holttestet a Szilas-patakba húzta.
A gyanú szerint a férfi 2018 július végén Amszterdamban egy kávézóban fejbe lőtt egy horvát állampolgárt, aki belehalt sérülésébe. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amit a Legfőbb Ügyészség elfogadott.

A gyanúsított szombaton a nyomozási bíró előtt beismerte a Magyarországon elkövetett emberölést, a csalás bűntettét ugyanakkor tagadta, a Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban pedig nem tett vallomást.

A beismert gyilkosság esetében jogos védelemre hivatkozott a gyanúsított ügyvédje – írták. D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján március 1-jén egy prágai szállodában fogták el a cseh hatóságok, és július 18-án átadták a magyar rendőröknek. A rendőrség július 19-én közölte: előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés és csalás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen. Emellett több másik emberölési ügyet is vizsgálnak.

A sajtóhírek szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is követett el bűncselekményt.

Comments are closed.