Veszprémbe készül az ÉNO

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Zsókavár III. ütem nevű fejlesztés nemcsak az akcióterület épületeit és közterületeit érinti, hanem kihat az ott levő intézmények életére is. Az Árendás közben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) is az érintett intézmények közé tartozik. Szabóné Busi Julianna vezető pedig érthető módon nagyon örült ennek.
– Az ÉNO jelenleg harmincnyolc fővel működik – mondta az igazgató. – Olyan emberek töltik itt a mindennapjaikat, akik szinte minden kezdeményezésre nyitottak, és mindig lelkesen vesznek részt a foglalkozáson.

ÉNO fesztivál, illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

ÉNO fesztivál, illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

A „szociális célú városrehabilitáció” program részeként az intézmény három újdonságot vezethet be. Nyolc-nyolc alkalommal három témában is klubfoglalkozásokat tarthat a fogyatékkal élő felnőttek fejlesztésére. A résztvevők kézműveskedhetnek, ahol az intézmény profiljába tartozó dekopázs technikával ismerkedhetnek, ezenkívül egy egri oktató segítségével néptáncelemeken alapuló mozgásfejlesztésen is részt vehetnek, valamint a KoMa Társulattal való együttműködés jóvoltából a mozgásszínház kifejező erejét is megismerhetik.
A program a nyolcadik foglalkozással nem ér véget. A támogatás feltétele volt, hogy a közös együttlétek alkalmával a tanultakból produktumnak kell születnie. A dekopázs technikával készített tárgyakat kiállításon mutatják be, a néptáncosok és a mozgásszínház résztvevői pedig a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület által szervezett júliusi veszprémi fesztiválon lépnek fel.

Comments are closed.