Változatlanul nincs egyetértés a Sződliget utcai pályaügyben

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Mereven elzárkózott a lakók többsége az elől, hogy homokos strandröplabdapályát építsen a szomszédjukban levő Sződliget utcai volt iskola pályáin az önkormányzat. Az önkormányzati tulajdonban levő ingatlan sportpályáinak sorsáról november 16-án rendezett ismét lakossági tájékoztatót a kerületvezetés.

Még nyár elején tartott fórumot az önkormányzat a felújításra váró pályákról. Akkor is és most is a megjelent lakók többsége elutasította, hogy homokos sportlétesítmények épüljenek a meglevők helyén. Az akkor ismertetett tervekhez képest (1 strandfoci-  és 2 strandröplabdapálya) a mostani elképzelések annyiban módosultak, hogy az adományokból és az önkormányzat támogatásával már csak két, speciális homokkal felszórt strandröplabdapályát alakítanának ki. A létesítményekhez sem lelátót, sem zavaró hangosítást, sem világítást nem építenének, viszont labdafogóhálót, porfogót és zajcsökkentő felületet igen.

A pályák nyitvatartását is módosították. Hétköznap reggel 8-tól sötétedésig, legkésőbb este 6 óráig, szombaton az önkormányzat nyitott sportpályák programjának keretében 10 órától délután 4-ig lennének használatban.

Gertner Hajnalka/Fotó: XV Média, Vargosz

Gertner Hajnalka/Fotó: XV Média, Vargosz

A terveket felvázoló Dózsa gimnázium igazgatónője, Gertner Hajnalka elmondta, hogy az iskolának a mindennapos testnevelési órák miatt és a gyerekek sportoltatásához lenne szüksége a pályákra.

Az ismertetés után a jelenlevő lakók zöme világosan, helyenként indulatosan kifejtette, nem szeretné, ha a közvetlen szomszédjában homokos sportpálya lenne. De legfőképpen attól tartanak, hogy hétvégén sem tudnának nyugodtan pihenni a ricsajjal járó sportélet miatt. Nehezményezték azt is, hogy eddig nem tájékoztatták őket a hétvégi sportprogramról, most hallottak először erről. Véleményük szerint ez nem a kertvárosi, családi házas övezetbe való, más helyet kellene keresni a pályáknak. Attól is tartottak, hogy a létesítmények miatt az ingatlanuk értéke csökkenni fog.

Volt, aki viszont annak adott hangot, szeretné, ha megépítenék a pályákat, mivel a gyerekeknek szükségük lenne olyan helyre, ahol sportolhatnak, mozoghatnak.

Victorné Dr. Kovács Judit alpolgármester elmondta, hogy megpróbálják a lakók minden kérését, igényét figyelembe venni, kifogását orvosolni. Hozzátette, hogy a pályák megépítésével a Dózsa gimnázium testnevelési óráinak megtartásához teremtenének jobb körülményeket. A nyitott sportpályák program keretében pedig a kerületi lakosok használhatnák ingyenesen a létesítményeket.

A tájékoztató végéig nem közeledett a fejlesztést elutasító lakók, és az önkormányzat azon képviselőinek álláspontja, akik támogatják a beruházást. Várhatóan a képviselő-testület dönt majd a pályák sorsáról.

Comments are closed.