Változások szele

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Olvasónk panaszolta, hogy a kerületi egészségügyi intézményekben egyes szakrendeléseken túlságosan hosszú az előjegyzési idő. A problémával dr. Buzna Andrea orvos igazgatóhoz fordultunk, aki készséggel válaszolt a felvetésre.
– Az elmúlt években sok változtatást bevezettünk azért, hogy a „népszerű” szakrendeléseken csökkenjen az előjegyzési idő. Például az ultrahangon új eszköz vásárlásával sikerült jelentősen csökkenteni a várakozási időt – magyarázta a szakember.
Az orvos igazgató szerint a legkritikusabb helyzet a bőrgyógyászaton tapasztalható, ahol valóban sokat kell várakozniuk a betegeknek. Ennek oka, hogy jelenleg két részállásban dolgozó orvos rendel az Őrjárat utcában.
– Igyekszünk a problémát orvosolni, keressük az új kollégát. Azt azonban tudni kell, hogy a bőrgyógyászok többsége elsősorban a magánszférában helyezkedik el – mondta dr. Buzna Andrea.
Az átlagnál hosszabb az előjegyzési idő a diabetológián és a kardiológián is, melynek oka, hogy a műszeres vizsgálatok hosszabb időt vesznek igénybe. Nagy előrelépés volt ezen a területen az új szívultrahang-készülék beüzemelése, és pozitív változást hoz, hogy újból munkába áll a szülési szabadságáról visszatérő szakorvos.
A gasztroenterológián a két szakasszisztens távozása okozott problémát, a helyettesítésüket egyelőre csak részmunkaidőben tudják megoldani. A szemészeten is csökkenni fog a várakozás, ha ősszel az Őrjárat utcai szakrendelést átköltöztetik a Rákos úti Szakrendelőbe. Így ugyanis párhuzamosan két szemész szakorvos vizsgálhatja a betegeket a rendelési időben.

Comments are closed.