Utak, járdák épülnek

Az útfenntartással, járdaépítéssel folyamatosan, a terveknek megfelelően haladnak a szakemberek. Jó hír, hogy a kátyúzás március végére gyakorlatilag befejeződött, mivel az enyhe télnek köszönhetően alig szenvedtek fagykárt a kerületi utak. A Répszolg mindent elkövet annak érdekében, hogy a kerületi fenntartásba tartozó utakat kátyúmentesek legyenek – emelte ki Demeter János ügyvezető.

Hartyán iskola díszburkolata

Hartyán iskola díszburkolata/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A járdaépítés folyamatos, főként intézmények előtti járdaszakaszok építését végezték az elmúlt időszakban. A Hartyán iskola körül műkő díszburkolatos járdát épített a Répszolg mintegy 700 négyzetméternyi területen. Jelenleg további járdaszakaszok felújításának terveztetését végzik.

Alvállalkozók bevonásával több nagyberuházás is befejeződött. Elkészült az újpalotai piac mögötti új sétány kiépítése, de kapcsolódó munkák – például parkolóépítés, járdafelújítások – még várhatóak. Ugyancsak készen van a Nyírpalota utcai 34 férőhelyes parkoló. Mint Demeter János elmondta, várhatóan ennek a beruházásnak folytatása is lesz a Szentmihályi út irányába, ahová, ha a szükséges források rendelkezésre állnak, akkor újabb 50 férőhelyes parkolót építenek.

Hamarosan elkészül és birtokba vehetik a lakók a Sárfű utcai 400 méter hosszú futópályát, amelyet a tavaly átadott kültéri fitneszpark és lábteniszpálya szomszédságában építettek.

Comments are closed.