Újpalotai Eb-hősök

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Küzdősportban, különösen karatéban hihetetlenül erős a kerület. Ezt most a Nihon Újpalotai SE versenyzői bizonyították, akik a Wado-Kai karatestílus 46. Európa-bajnokságán értek el kimagaslóan jó eredményeket. Összesen 13 érmet szereztek.

A Nemzetközi Wado-Kai Szövetség (Federation of European Wado-Kai) által a Soroksári Sportcsarnokban rendezett kontinensviadalon már a verseny kezdete előtt megdőlt egy rekord. Az Eb-re ugyanis összesen 792 nevezés érkezett, amely egyedül álló a sportág történetében.

A magyar csapat szintén népes volt, összesen hetvenhat versenyzőnk lépett tatamira. A hazai Wado-Kai stílus egyik reprezentatív képviselője, a Nihon Újpalotai SE hat versenyzőt delegált az Eb-re. A magyar karatésok pedig nemcsak a rendezés miatt voltak főszereplői a versenynek, hanem az eredményeik révén is komoly tiszteletet érdemeltek ki.

A hazai sportolók ugyanis összesen 24 arany-, 23 ezüst- és 37 bronzérmet szereztek, mellyel hazánk az éremtábla első helyén végzett az összesítésben. Az újpalotai karatésok 6 arany-, 1 ezüst- és 6 bronzéremmel járultak hozzá ehhez a nemzetközi sikerhez. A Nihon Újpalotai SE versenyzői az alábbi eredményeket produkálták a Soroksári Sportcsarnokban:

  • Ernyes Anna lány csapat küzdelem I. hely
  • Papp Anna kadet női formagyakorlat III. hely, női csapat formagyakorlat I. hely
  • Somogyi Tímea kadet női formagyakorlat I. hely, női csapat formagyakorlat I. hely, kadet női küzdelem III. hely
  • Márki Mercédesz junior női formagyakorlat III. hely, női csapat formagyakorlat I. hely
  • Pongó Krisztián U21 és felnőtt férfi formagyakorlat III. hely, felnőtt férfi küzdelem III. hely
  • Szécsényi Attila Zsolt felnőtt férfi formagyakorlat III. hely, +35 éves férfi formagyakorlat I. hely, +35 éves férfi csapat küzdelem II. hely

Comments are closed.