Újpalota új programfelelőse

Átlagos olvasási idő: 2 perc
Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Rövid időn belül már második alkalommal történt változás az Újpalotai Szabad­idő Központ élén. Kelemen Árpád nyugdíjba vonulását követően egy rövid ideig Majoros Ágnes, október 1-jétől pedig Gergely Barbara vezeti az intézményt.

– Bár magam is messziről jöttem, az elmúlt években nagyon megszerettem Újpalotát, a helyi közösségi ház családias hangulatát, így hosszú távra tervezem az itteni pályafutásomat – mondta az új vezető.
Gergely Barbara magán­életi okok miatt Bajáról jött Budapestre, s mivel akkor az útja a kerületbe vezetett, népművelőként az Újpalotai Közösségi Házban helyezkedett el.
Baján és környékén alapos leckét kaptam a szakmából. A bátmonostori egyszemélyes művelődési házban dolgoztam 2004-ben, majd éveken át az egyik főszervezője voltam az országos, sőt nemzetközi hírű Bajai Halfőző Fesztiválnak.
Ez a munka olyannyira rá hárult, hogy mind a mai napig visszahívják Bajára, hogy továbbra is vegyen részt a fesztivál szervezésében.
– Újpalotán nehéz lenne halfőző versenyt rendezni, de az Újpalotai Napok rendezvénysorozat van olyan nívós esemény, amelynek érdemes a színvonalát tovább emelni – mondta a szakember. – Sok újítás fogalmazódott már meg a fejemben, de a legfontosabb célom, hogy Kelemen Árpi szellemiségét tovább vigyem, azaz ugyanúgy szívvel-lélekkel végezzem a munkámat, mint az Újpalotai Közösségi Ház korábbi legendás vezetőjét.
Gergely Barbara sok újdonságot ígért, ám mivel a legtöbb 2020-as programjukat még szervezik, ezekről egyelőre nem akart részleteket elárulni.
– Az biztos, hogy szeretnénk minél több fiatalt a házba csalogatni, illetve a programjainkon látni. Ezért őket érdeklő témákban, dinamikus és interaktív programokat szervezünk, növeljük a könnyűzenei eseményeink számát is, illetve szabadtérre is több érdekességet tervezünk majd – vázolta a vezető.
Az Újpalotai Közösségi Ház nem művelődési háznak épült, s az újpalotai kulturális intézmény mind a mai napig adóssága az építtetőknek. Pedig a lakótelep ma már fél évszázados jubileumát ünnepli. A jelenlegi épület adottságai pedig a kulturális lehetőségeket is behatárolják.
– Persze örülnék, ha már ebben a ciklusban megépülne az új művelődési ház, ám nem erre fókuszálok – mondta Gergely Barbara. – Örülök, hogy egy szépen felújított létesítmény áll a rendelkezésünkre, és nekünk az az elsődleges dolgunk, hogy a házat minden korosztály számára barátságos környezetté tegyük.

Comments are closed.