Új orvosok a szakrendeléseken

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az egészségüggyel kapcsolatban legtöbbször emlegetett kritika az orvoshiány, illetve az ebből adódó hosszabb várakozási idő. Sajnos ez alól a kerületi egészségügyi ellátás sem kivétel. A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény menedzsmentje programot hirdetett az üres orvosi álláshelyek betöltésére, és nyár végére jórészt megoldotta a hiányt.

A nyári pályáztatások eredményeképpen jó néhány álláshelyet sikerült betölteniük. A szakrendelő menedzsmentjétől kapott információ alapján a pszichiátria korábbi főorvosa, dr. Bodrogi Péter külföldre távozott, a feladatát szeptembertől dr. Vásár Melinda vette át. Ráadásul dr. Graef Anikó személyében egy új szakorvossal is bővült a kerületi pszichiátriai szakrendelés állománya. A névrokon dr. Bodrogi Péter a kerületi sebészek csapatába érkezett, ahova visszatért a már nyugdíjba vonult legendás orvos, dr. Virág József is.

Nőtt a kerületi tüdőgyógyászok száma, az Őrjárat utcai rendelésen a betegek immár dr. Popa Nikolett-tel is találkozhatnak majd. Szeptembertől dr. Szabó Ilona személyében egy új gégész fogadja a betegeket a szakrendelőben, míg október 1-jétől dr. Székely Anett csatlakozásával a kerületi gasztroenterológusok száma is háromra fog bővülni. Sajnos így is marad hiány, a menedzsment azonban tovább keres bőrgyógyászt, kardiológust és radiológust.

De nemcsak az orvosok, hanem az asszisztensek körében is nagy volt a mozgás. Volt, aki szülési szabadságra, más pedig nyugdíjba ment, őket kellett a vezetőségnek pótolnia a nyáron. Ez a sebészeten és a kardiológián sikerült is nekik, ám a gasztroenterológiára, illetve a gyermek-fogszabályozásra továbbra is keresnek szakképzett asszisztenseket.

Comments are closed.