Tornagyőzelem az emléktornán

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Hatodik alkalommal emlékezett alapítójára a Palota Röplabda Sport Club (Palota RSC). A szeptember közepén megrendezett Szalayné Sebők Éva Emléktornával hangolódott a hamarosan kezdődő bajnokságra a csapat. A tornának helyet adó Sződliget utcai csarnokban Glózik János vezette Palota RSC a döntőben a nagynevű MTK-t győzte le 3-1-re.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A szervezők ezúttal is erős ellenfeleket hívtak meg, az első osztályt – a házigazdákon kívül – az MTK, a másodvonalat pedig a két borsodi szomszédvár, Miskolc és a DVTK képviselte. A vendéglátó Palota RSC végül az MTK-t győzte le, és így lett tornagyőztes.

A csapatok délelőtt selejteztek, a Palota RSC a DVTK ellen, és nyert 3-1-re, majd délután a helyosztómérkőzéseket rendezték. Ez utóbbit meglepően nagy érdeklődés kísérte, a lányokat ugyanis mintegy száz néző biztatta a Sződliget utcai tornacsarnokban. Többek között az önkormányzat vezetői, Hajdu László polgármester, Németh Angéla alpolgármester és dr. Lamperth Mónika jegyző is a helyszínen nézte meg a döntőt a röplabdasport olyan kiválóságaival, mint dr. Kotsis Attiláné Gabi néni, Sebők Éva egykori edzője és a több mint négyszázszoros válogatott Torma Ágnes, Szalayné korábbi játékostársa.

A vendégek és a torna résztvevői azonban nemcsak a meccsekre voltak kíváncsiak, hanem a délutáni program részeként a kerületi röplabdaklub alapítójáról is megemlékeztek.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A Palota új edzővel és megújult csapattal vág majd neki a 2017/18-as bajnoki idénynek és a biztos bentmaradást tűzték ki célul. Az emléktornán mutatott játék optimizmusra adhat okot.

Comments are closed.