Tetten értek egy Illegális szemetelőt a Gergő utcánál

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A térfigyelő kamerák képét figyelték a rendészeti osztály munkatársai, amikor  észrevették, hogy egy nő a Hősök útja – Gergő utca kereszteződésénél lévő szelektívhulladékgyűjtő-sziget mellé nem odavaló hulladékot pakol ki a kocsijából augusztus 21-én. A nő 20 ezer forint helyszíni bírságot kapott. 

A riasztott járőröző közterület-felügyelők perceken belül a helyszínre értek, igazoltatták a szabálysértőt, aki elismerte az illegális hulladék lerakását. A járőrök 20 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki az elkövetőre, és visszapakoltatták vele az autójába a kidobált hulladékot – írta a bpxv.hu.

Fotó: bpxv.hu

Fotó: bpxv.hu

Idén a térfigyelő kamerák segítségével eddig összesen 185 esetben intézkedtek a közterület-felügyelők, illetve kezdeményezett eljárást az önkormányzat a szemetelőkkel szemben. Mint a közleményben jelezték, ez az esetszám fővárosi szinten is kiemelkedőnek számít.

A polgármesteri hivatal a jövőben is mindent elkövet azért, hogy a törvényi előírások szigorú és következetes betartásával és betartatásával garantálja a XV. kerület köztisztaságát. Ezért indították el júliusban a Köztisztasági Programot is.

„Utcáink, tereink és parkjaink tisztaságának biztosításában és fenntartásában továbbra is számítunk valamennyi környezettudatos XV. kerületi lakos, civil szervezet és helyi vállalkozás felelősségteljes partneri együttműködésére” – írták.

Comments are closed.