Tánc és mulatság

Régi terve teljesült a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttesnek azzal, hogy április 4-én elindította felnőtt táncházát, amelyet a Fölszállott a páva zenekara, a Szalonna és Bandája közreműködésével tartottak a Csokonai Művelődési Központban.

Szilas, illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

Szilas, illusztráció/Fotó: XV Média, Vargosz

Az első alkalommal sokan vettek részt a programon. – László Tamás polgármester és a zenekar közösen megvendégelte a „Fölszállott a páva” teljes középdöntős mezőnyét, de rajtuk kívül is még legalább száz-százhúsz néptáncot kedvelő jött el. Éjfél utánig tartott a mulatság – tudtuk meg a táncházigazdától, a Szilas Néptáncegyüttes vezetőjétől, Sikentáncz Szilvesztertől.

A következő alkalom június 6-a, péntek lesz, ezen a napon is este 8-kor kezdődik a közös – és akár hajnalig tartó – mulatság a Csokonaiban. Az együttes azokat is várja, akik még nem ismerik a magyar néptáncok alaplépéseit, hiszen a táncházban azt is elsajátíthatják, mert a táncrendekkel párhuzamosan tánctanítást is tartanak a Szilas tagjai.

A Szilas együttes tervei szerint ősszel elindítják a gyermek táncházat, így nekik is lehetőségük lesz megismerkedni hazánk tánchagyományaival, elsajátítani a különböző tájak, tájegységek táncait.

Comments are closed.