Szeméthegy

Egyik olvasónk írt levelet arról, hogy évek óta illegálisan raknak le szemetet az M3-as felüljáró lábánál, a Rekettye utcában. Segítségünket kérte, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön. Részlet a levélből: 

“Ez a hulladékbánya az M3 híd alatt / Rekettye utcában található Budapest XV. Kerület és Zugló határán. Az én ablakaim pont erre néznek. Sokszor heteken keresztül szervezetten szállítják ki a hulladékot. Hordja a szél a mocskot, mossa ki az eső a válogatlan szemetet.”  Az olvasó javaslatot is tesz a terület hasznosítására: “Lenne javaslatom a mintegy 500-600 m2-nyi fedett híd alatti tér ésszerű hasznosítására, mivel ilyen közel van a belvároshoz: P+R parkoló (Mexikói úti parkoló zsúfoltságának enyhítésére), bekerített őrzött parkoló, (Bevétel az önkormányzatnak), sportpálya, Kresz park iskoláknak, zárt fedett játszótér,zárt kutyafuttató, magyar áruk élelmiszerpiac, stb”

Szemétdomb, az olvasói levél melléklete

Szemétdomb, az olvasói levél melléklete

Szerkesztőségünk az olvasói levelet továbbította az illetékes cég, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felé. A társaság reagált megkeresésünkre, és írásban arról tájékoztatott minket, hogy munkatársai kimentek a helyszínre és az ott levő 5 köbméter hulladékot elszállították a területről. Íme a levél:

“Köszönjük megkeresésed.

Szíves tájékoztatásodra közöljük, hogy munkatársaink a helyszíni bejárás során a felüljáró alatt 5 m3 hulladékot találtak, amelyet hétfőtől keddre virradóan, az éjszakai műszakban elszállítottunk.

A terület nem szilárd burkolatú, fizikailag nem lehatárolt, évek során mindig visszatérő problémát jelent az illegális lerakás.

A megoldást fokozott a hatósági ellenőrzés, vagy a fizikai elhatárolás (kerítés) megvalósítása jelenthetné.

A hulladék lerakását tiltó szöveges tábla kint van, amit nem vesznek figyelembe.

Megoldást jelenthetne a terület hasznosítása is.

Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét!

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság”

A szeméthegy hűlt helye/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A szeméthegy hűlt helye/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Örülünk, hogy segíthettünk, de kérjük, gyorsabb ügyintézés érdekében a közszolgáltatásokkal vagy a városüzemeltetéssel kapcsolatos felvetéseikkel az illetékes cég, illetve önkormányzat ügyfélszolgálatát keressék meg. 

 

Comments are closed.