A századik születésnap

A Pestújhelyi Sport Club 2012 őszén ünnepelte a centenáriumát. A jubileumi esemény díszvendége volt a klub legidősebb sportolója, özvegy Kovács Imréné Dominek Anna is, aki még a múlt század húszas éveiben volt a pestújhelyi egyesület röplabdázója.
Dominek Anna/Fotó: XV Média, Vargosz

Dominek Anna/Fotó: XV Média, Vargosz

Ani néni életében a sport kiemelt szerepet játszott, amelynek nemcsak sok barátot, hanem erős szervezetet is köszönhet, így idén március 12-én a századik születésnapját is kiváló egészségben ünnepelhette.

Az ünnepséget, rendhagyó módon, nem az otthonában, hanem a Honvéd Művelődési Központban tartották, mivel Ani néninek népes családja, rengeteg barátja és tisztelője akad, akik nem fértek volna el a lakásában. A másik ok, hogy Dominek Anna néhai férje, Kovács Imre a Magyar Néphadsereg tábornoka volt, és a halála után az özvegy is tagja lett az MH Budapesti Nyugállományúak Klub Nőtagozatának.

Fotó: Dominek Anna

Fotó: Dominek Anna

– Sokszor kérdezik tőlem, hogy mi a hosszú élet titka – mondta az ünnepelt. – A géneknek és a környezetnek biztos, hogy szerepe van ebben. Az életem nem volt egyszerű, amikor 1914. március 12-én megszülettem, néhány hónappal később kitört az első világháború. A fiam 1944-ben, a háború viharában született, a lányom érkezése pedig alig előzte meg az ’56-os eseményeket.

Dominek Anna életének legszebb időszakát a pestújhelyi évek jelentették. Ani néni még ma is nagyon büszke rá, hogy a PöSöC centenáriumára, majd nem sokkal később a helyi iskola őszi rendezvényére is meghívták őt, s hogy ennyi idő után sem feledkeztek meg róla az emberek.

Comments are closed.