Somogyi légiós a röpiseknél

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Palota Röplabda SC élvonalbeli felnőttcsapata a nyáron jelentős átalakuláson ment keresztül. A változást több dolog is indokolta: a gárda immár második éve nem úgy szerepel a bajnokságban, ahogy azt a vezetőség és a szurkolók elvárják, és a korábbi játékosok különböző okok miatt nem tudták vállalni az előrelépéshez szükséges többlet­edzést. Glózik János edzőnek tehát új csapatot kellett építenie.

Mészáros Zsófia/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Mészáros Zsófia/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kapóra jött a 97-szeres válogatott kaposvári Mészáros Péter sugallata, hogy lánya eljönne Kaposvárról.
– Nagyjából így történtek a dolgok – mesélte a 19 esztendős Mészáros Zsófi, aki a Szalayné Sebők Éva Emléktornán először mutatkozhatott be a Palota VSN Kft. csapatában. – Úgy éreztem, új motivációra van szükségem. A Kaposvár is több új játékost szerződtetett a nyáron azért, hogy azonnal visszakerüljön az Extra Ligába, így nekem is kevesebb játéklehetőség jutott volna.
Zsófi tíz év úszást követően váltott édesapja sportágára. A városi legendának számító Mészáros Péter lánya hamar beilleszkedett a kaposvári korosztályos csapatokba, és gyorsan felnőttcsapat-kerettag lett. Kaposvári játékosként a Palotát is volt lehetősége megismerni.
– A csapatról sok mindent tudtam, ám a játékosokat csak ideigazolásom után volt szerencsém megismerni – mondta Zsófi. – Az első benyomásom, hogy befogadó, jó közösségbe kerültem, amit nekem jó játékkal kellene viszonoznom.
Zsófi nagyon izgult a bemutatkozása előtt, ám az emléktornán fokozatosan játékba tudott lendülni, amit szeretne a bajnokságra is átmenteni.
– Úgy vélem, ezzel a kerettel teljesíthető a vezetőség kérése, hogy ne az osztályozón dőljön el, hogy jövőre is NB I.-esek maradhatunk-e – véli a játékos. – S hogy milyen lesz a Kaposvár ellen játszani? Úgy gondolom, nekünk nem ők, hanem a TFSE, a Balatonfüred, az MTK és a DVTK lesznek majd az ellenfeleink.

Comments are closed.