Serdülőként a felnőttek között

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Császár Norina a Palota RSC egyik tehetséges játékosa. Olyannyira fontos láncszeme az egyesületnek, hogy időnként már három korosztályban, a serdülő-, a junior- és a felnőtt- csapatban is játszania kell. Norina ráadásul idén kezdte a középiskolai tanulmányait is, amely már önmagában megterhelő feladat egy fiatal kamasz számára.

Császár Norina/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Császár Norina/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Ő azonban mind a négy fronton állja a sarat, olyannyira, hogy idén ismét meghívást kapott a serdülő Budapest-válogatottba, amelynek tagjaként a május eleji rév­komáromi nemzetközi tornán is részt vesz.
– Úszóként kezdtem, ám az ilyen monoton sportokat nem nekem találták ki – mesélte. – Mindenképpen szerettem volna sportolni, s mivel a labdával jól bántam, csapatsportot választottam magamnak.
A röplabda nem volt ismeretlen a Császár családban, hisz Norina nagynénje szintén igazolt játékos volt. S mivel a Neptun utcai iskolától a Sződliget utcai tornaterem nem esett túl messze, Norina jelentkezett a Palota RSC-nél. Időben érkezett, mert még találkozhatott a klub alapítójával, a világklasszis röplabdázóval, Szalayné Sebők Évával, aki a többi lányhoz hasonlóan őt is anyai szeretettel fogadta.
A sportág alapjait Valasik Marietta és Péter Krisztina tanította meg neki, s mivel tehetségesnek bizonyult, egy másik sokszoros válogatott, Kästner Veronika, a felnőttcsapat jelenlegi edzője is felfigyelt rá. Norinát idén a Békéscsaba, a Veszprém, a Kaposvár és a Szombathely ellen is becserélték, s bár csak „epizódszerep” jutott neki, nagyon büszke lehet, mert ő a legfia­talabb palotai játékos, aki az NB I-ben pályára lépett.

Comments are closed.