Segítség a díszpolgároktól

Érdekes kezdeményezéssel kereste meg az önkormányzat vezetését dr. Géczi István és dr. Ódor József. A két díszpolgár a többi kitüntetett nevében azt ajánlotta Hajdu László polgármesternek, hogy évente néhány alkalommal találkozzon a kerületi díszpolgárokkal, kérje ki a véleményüket, és a döntések meghozatalakor próbálja meg hasznosítani a tapasztalataikat.

Megbeszélés a diszpolgárokkal/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Megbeszélés a diszpolgárokkal/Fotó: XV Média, Nagy Botond

–         Úgy vélem, a díszpolgárok nem véletlenül kapták meg a kerület legmagasabb kitüntetését – mondta dr. Géczi István olimpiai ezüstérmes, Vásárvárosok Kupája-győztes és KEK ezüstérmes labdarúgó. – Valamiben kitűntek a többiek közül, és azt a tudást, melynek máig birtokában vannak, a kerület is hasznosítani tudná.

A polgármester január 10-én találkozott először a díszpolgárokkal, melyre az 1995 óta adományozott elismerés díjazottjai közül tizennyolcan mentek el.

–         Labdarúgóként megtanultam, a csapatjáték meghatározza az eredményt is – tette hozzá dr. Géczi István. – A díszpolgárok egy része alig ismerte a másikat, de ennél is fontosabb, a polgármester is igényt tart a segítségünkre. A megbeszélésen egybehangzóan kijelentettük, hogy örömmel nyújtunk segítséget a kerület vezetésének és a testület bizottságainak.

A díszpolgárok terve valóra válhat: a közeljövőben klubot alapíthatnak, ahol időről időre megvitathatják a kerület aktuális gondjait. Amennyiben a testület megszavazza az szmsz módosítását is, úgy az üléseken is elmondhatnák majd a véleményüket. Ezenkívül a díszpolgárokat bemutató füzet is készül.

Comments are closed.