![Fotó: xvmédia Nagy Botond Lelkes munkamegosztás](https://hirek.csokonai15.hu/23rfdsardw3r/uploads/2020/02/disznovagas_10_f-nb-1024x683.jpg)
Fotók: XV Média, Nagy Botond
Pálinkás jó hangulatban köszöntött a február a pestújhelyiekre, ahogyan egy jó disznótor indul. Kicsiktől a legnagyobbakig, mindenki sürgött-forgott a Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán. A katlanokban rotyogott a víz, a sült hús illata belengte a teret, a kolbászt pedig előszeretettel töltötték a Pátria Egyesület tagjai.
![](https://hirek.csokonai15.hu/23rfdsardw3r/uploads/2020/02/disznovagas_06_f-nb-1-300x200.jpg)
Kolbásztöltés segítséggel
Pintér Zsuzsánna, az egyesület vezetője elmondta: már előző nap megkezdték az előkészületeket, hagymát pucoltak, fokhagymát aprítottak, felvágták és megpirították a zsemlekockákat. Miközben a húst darálták, Varga Árpád főszervező, az egyesület alapító tagja arról beszélt, hogy szerették volna visszahozni a régi falusi disznótor hangulatát, és immáron 18. alkalommal az egyik legnépszerűbb közösségi programjuk a feketevágás. A malacszúrást szakemberek vállalják, az előkészített, félbevágott disznót a közeli hentestől szerzik be, azonban a többi munkát lelkesen végzik az egyesület tagjai. Ilyenkor bárki kipróbálhatja a hurka-kolbász töltését, vagy krumplit, zöldséget pucolhat, nem utolsó sorban pedig kóstolhat!
![Fűszerezésben a titok](https://hirek.csokonai15.hu/23rfdsardw3r/uploads/2020/02/disznovagas_07_f-nb-1024x683.jpg)
Titok a jó fűszerezés
Estére hagyományosan töltött káposzta dukál, a nagy mulatságot azonban másnap, február 2-án tartják. A cigányzenés disznótoros vasárnapi ebédre előzetesen lehetett jelentkezni. S bár a pestújhelyi kolbászról csak annyit árultak el: titka a jó fűszerezés, minden bizonnyal a helyiek vendégszeretete is érződik majd az ízes finomságokon.
Comments are closed.