Óévbúcsúztató kosárlabdagála

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Óév búcsúztató sportrendezvényt tartott a Budapesti Legyőzhetetlen Feketék (BLF) kosárlabdaklub december 28-án a Károly Róbert Általános Iskolában. A rendezvényen dr. Pintér Gábor alpolgármester bejelentette, hogy a Rákospalotára tervezett sport- és rendezvényközpont tervezése elkezdődött. A multifunkcionális sportközpontban lesz többek között futópálya, konditerem is, és labdajátékoknak, például kosár- és kézilabda-mérkőzéseknek, edzéseknek is helyet adhat a létesítmény.

BLF-gála/Fotó: XV Média, Vargosz

BLF-gála, dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Vargosz

A körülbelül 4 milliárd forintos beruházásban megvalósuló sportcentrumot a központi költségvetésből finanszírozzák. A tervek szerint 2016-2017-re készülhet el a létesítmény. Az önkormányzat tervei között szerepel egy Újpalotán építendő sportpálya is, amelyet a társasági adóból befolyt pénzekből és önerőből valósítanának meg. A pálya körülbelül 500 millió forintból építhető meg.

Az óév búcsúztató örömkosarazáson volt U11-es és az U12-es csapatnak váltóverseny, az U13-as és U16-osoknak dobóverseny. A családi dobóversenyt követte az Edzők-BLF All-Star meccs. Ezután az U15-ösök és U16-osok játszottak mérkőzést, majd az U17-es és -U18-as csapatok is megmérkőztek.

BLF-gála/Fotó: XV Média, Vargosz

BLF-gála/Fotó: XV Média, Vargosz

A sztárvendég Supola Zoltán volt, aki Hanga Ádámmal együtt 16 éves koráig a BLF-ben kosarazott. A klubtól együtt igazoltak el az AlbaCompba. Supola Zoltán idén nyártól szerepel a magyar válogatottban is.

Comments are closed.