Neptunos sikerek

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Öt kerületi diák is bejutott az Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny megyei döntőjébe, amelyet január 21-én a Neptun Általános Iskolában tartottak.

Lotz-verseny

Lotz-verseny

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium által 7. és 8. évfolyamos tanulóknak meghirdetett Országos Lotz János szövegértési és helyesírási verseny megyei fordulójának idén 3. alkalommal ad otthont a Neptun Általános Iskola. A megyei döntőbe a Neptun iskolából a 8. évfolyamos Farkas Kira és Szabó Bence, a Kossuth Lajos Általános Iskolából Bánfalvi Atina és Samu Róbert jutott be. A hetedikesek közül a szintén neptunos Temesvári Levente oldhatta meg a megyei döntő feladatlapját.

Várhatóan február közepén derül ki, hogy közülük ki jut tovább az országos döntőbe, amelyet március 21-én és 22-én tartanak Bonyhádon. – A résztvevők továbbtanulásánál plusz pontot jelent, ha egy ilyen versenyen jól szerepelnek, hiszen már a kerületi versenyeken való sikeres részvételt is jegyzik – tudtuk meg Novottáné Csősz Gabriellától, a Neptun iskola könyvtárosától. – A verseny helyezettjei könyveket, oklevelet kapnak, s felnőttnek, gyermeknek egyaránt színes és érdekes programokon vehetnek részt, köszönhetően a szervezőknek – tette hozzá.

A Neptun iskola három éve vesz részt – Frenyóné Újfaludi Edittel közösen – a sajátos nevelési igényű általános és középiskolás gyermekek számára meghirdetett Országos szépíró verseny szervezésében és lebonyolításában. A Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács által meghirdetett versenyre több mint ötezren jelentkeztek az országból. A XV. kerületi fordulóban nyolcvanhárman vesznek részt, ebből tizenegyen a Neptun diákjai.

A kerületi döntőt január 30-án rendezték, a budapesti március 7-én, az országos pedig április 12-én lesz a Neptun iskolában. A helyezetteket értékes díjjal jutalmazzák, s természetesen az ő továbbtanulásukat is kedvezően befolyásolja a sikeres szereplés.

III. Országos Szépíró Verseny kerületi fordulójának helyezettjei:

I. korcsoport 1-2. évfolyam

1. Istenes Zóra                       Károly Róbert

2. Imrik Ádám                         Kontyfa

3. Rákoskerti Bálint                Hartyán

II. korcsoport 3-4. évfolyam

1. Soltész Levente                  Pestújhelyi

2. Németh Kristóf                    Kolozsvár

3. Fuder Lilla                          Hartyán

III. korcsoport 5-6. évfolyam

1. Csizmadia Anett                 Pestújhelyi

2. Jankovics Zsófia                Czabán

3. Bencze Mónika                  Hartyán

IV. korcsoport 7-8. évfolyam

1. Nyitrai Gyöngyi                  Hartyán

2. Kovács Andrea Zsófia        Meixner

3. Mága Renáta                     Száraznád

V. korcsoport középiskola

1. Csánki Alexandra               Dózsa

2. Kálmán Rita                        Dózsa

3. Tönköly Krisztián                Száraznád

 

Comments are closed.