Nem fércmunkák készültek a Czabánban

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A Czabán suliban február 25-én tartották a hagyományos életvitelversenyt. Az idei megmérettetésre a kerület általános iskoláiból 10 csapat jelentkezett. A legjobbak továbbjutnak a budapesti versenyre, onnan pedig, ha jól szerepelnek, az országos döntőn mutathatják be varrótudományukat.

Életvitelverseny/Fotó: XV TV

Életvitelverseny/Fotó: XV TV

Az életvitelversenyen az 5-6. évfolyamosok korosztályában 5, a 7-8.-osok közül szintén 5 csapat mérte össze a tudását. A háromfős csapatok tagjainak másfél óra állt rendelkezésükre megvarrni a versenymunkát, amelyet – az egy héttel korábbi technika versenyhez képest – nem leírás, hanem mintadarab alapján kellett elkészíteniük. Az 5-6.-osoknak babajátékokat – 1 fát, 1 autót és 1 házikót – kellett keményített ruhaanyagból, rátétes varrással megvarrniuk, majd a két felet pelenkaöltéssel rögzíteni. A 7-8. osztályosoknak a tél, a nyár és az ősz képét kellett filc körlapra rátétes hímzéssel elkészíteniük, a kép hátuljára pedig egy anyagot kellett pelenkaöltéssel rögzíteniük – tudtuk meg Pálinkás Tibornétól, a verseny szervezőjétől.

A versenyzők többsége a rendelkezésükre álló idő alatt teljesen be tudta fejezni alkotását. Ügyességüket bizonyítja, hogy a legtöbb munkadarabot nemigen lehetett megkülönböztetni a mintától, úgyhogy a zsűrinek nem volt könnyű dolga.

Az 5-6. évfolyamosok versenyében az 1. helyezést a Szent Korona Általános Iskola csapata érte (Pércsi Luca, Rákosi Tifani, Varga Jázmin), 2. helyezett a Neptun Általános Iskola csapata lett (Fehérvári Barbara, Góman Ashanti, Tóth Ágnes Szilvia), a 3. helyen pedig a Czabán Általános Iskola csapata végzett (Herczeg Kiara, Rostás Károly, Tomcsányi Ferenc).

A 7.-8.-osok versenyében szintén a Szent Korona egyik csapata nyert (Banga Vivien, Farkas Kiara, Töreky Dorottya), 2.-ok a Neptun sulisok lettek (Kamilli Mirella, Radnóti Kitti, Stibrik Vivien), 3.-ok pedig a Szent Korona másik csapata lett (Balatoni Gréta, Kiss Anna, Venyige Anna).

A legjobbak csokoládét kaptak, ezen kívül az 1. helyezetteket egy sajtdoboz alapú, filcbevonatú tortát, a 2.-ok filcből, gyöngyökkel varrt mignonokat, a 3.-ok kalap alakú tűtartót kaptak, amelyek mindegyike Pálinkás Tiborné keze munkáját dicséri.

Az első helyezettek díjai/Fotó: Pálinkás Tiborné

Az első helyezettek díjai/Fotó: Pálinkás Tiborné

Comments are closed.