Négyszáz fát ültetnek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A szép időnek köszönhetően jó ütemben haladnak a tavaszi munkák a kerület közterein. Az őszi lombmaradványok begyűjtésével egy időben a gyep szellőztetését is elvégezték március első felében. Március közepétől a Répszolg munkatársai már a cserjeágyások rendbetételével, felásásával, a faültető gödrök kiásásával foglalatoskodnak – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől.

Faültetés/XV Média, Vargosz

Faültetés/XV Média, Vargosz

Idén tavasszal 400 facsemetével gazdagodik a kerület. Az elöregedett 30-40-50 éves, beteg fák helyére ültetik a csemetéket kerületszerte. A kertészek különféle, a városi körülményeket jól bíró fafajtát választottak a pótlásra, köztük vérszilvafát, melyet a Palota-15 Nonprofit Kft.-től szerzett be a Répszolg. A fásítással április közepére végeznek, azután következhet az egynyári virágok kiültetése, amelyek ágyásait már előkészítették.
Elkezdik a fűnyírást is a parkokban, tereken április 7-én. Az időjárás függvényében ezt a műveletet négyszer, ötször ismétlik meg a szezonban a 860 ezer négyzetméternyi parkfelületen.

Comments are closed.