Maratoni küzdelem a riói kvótáért

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Szeptember végén Oklahoma Cityben rendezték a Maratoni Kajak-kenu Világbajnokságot, amely példátlan magyar sikerrel zárult. A magyar versenyzők a 15 versenyszámból tízet megnyertek, és emellett másik tíz érmet is szereztek még. Az éremesőből egy rákospalotai fiatalember, Solti László is kivette a részét.

Solti László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Solti László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Az U23-as korcsoportban harmadik lettél. Elégedett vagy az eredménnyel?
– Ha azt nézzük, hogy a számot Havas Balázs személyében egy magyar kajakos nyerte, én meg harmadik lettem, akkor azt mondhatom, hogy mindent kihoztunk ebből a versenyből. Ha viszont azt nézem, hogy 26 kilométer megtételét követően mindössze 1 másodperccel maradtam le az ezüstéremről, akkor bizony maradt bennem némi hiányérzet.
– Maratoni világbajnoki címet nyertél 2010-ben ifjúsági korosztályban. Elmondható rólad, hogy maratoni specialista vagy?
– Nekem is, mint minden kajakosnak az olimpián szereplő síkvízi versenyek a legfontosabbak. Idén például az U23-as síkvízi Eb-n is részt vettem, ahol egyesben 1000 méteren 6. lettem. A maratoni versenyek kiváló felkészülést jelentenek ezekre a versenyekre.
– Van realitása a riói szereplé­sednek?
– A lehetőségről nem mondtam le. Sőt! Úgy vélem, jó versenyzéssel nem elérhetetlen a párosban vagy négyesben való szereplésem. Ennek érdekében pedig mindent meg fogok tenni, de ha a rengeteg befektetett munkának a gyümölcse mégsem Rióban, hanem mondjuk csak Tokióban érik majd be, nos, azzal sem leszek elégedetlen.

Comments are closed.