Liftcsere a szakrendelőben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Rákos úti Szakrendelőben folyamatosan végeznek fejlesztéseket. A betegek jobb kiszolgálása érdekében az intézmény vezetése úgy határozott, hogy felújítja a lifteket. A beruházást tavaly végezték volna el, de az engedélyeztetési eljárás elhúzódása miatt a rekonstrukció csak március 25-én kezdődhetett el, és a tervek szerint április 30-ig tart.

Liftcsere/Fotó: XV Média, Vargosz

Liftcsere/Fotó: XV Média, Vargosz

Bartos Józseftől, az intézmény műszaki vezetőjétől megtudtuk, hogy elsőként a betegszállító liftet újítják fel. A korábbi 500 kilogrammos szerkezet helyett egy 1600 kilogramm tömegű rozsdamentes acélból készült liftet szerelnek be, amely huszonegy fő szállítására lesz alkalmas. A tervek szerint a betegszállító liftet helyettesítő kisebb személyzeti liftet is kicserélik, az a rekonstrukció május 5-től június 9-ig tart majd.
Mind a két beruházásnak a Lifttechnika Kft. a kivitelezője, a munkálatok pedig nagyjából 25 millió forintba kerülnek.
A két lift úgynevezett duplex vezérlésű lesz, azaz nem igényelnek majd kezelőszemélyzetet, és a hívásra mindig a közelebbi felvonó fog reagálni. A kivitelezés során figyelnek a fogyatékkal élőkre is. A kezelőfelületen ­Braille-írás is lesz, a liftben hangosbemondó közli majd az emeletek számát, és a kapcsolókat úgy alakítják ki, hogy azokat a mozgássérültek könnyedén elérhessék.

Comments are closed.