A lelkünk is gyógyításra szorul

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A kormányzati Egészséges Budapestért Program a járóbeteg-ellátás fejlesztését is célozza. Ezt a lehetőséget szeretné kihasználni a kerületi önkormányzat, illetve a helyi egészségügy vezetése, és készített egy szakmai tervet, amellyel a helyi egészségügyi ellátás színvonalát növelnék.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Az önkormányzattal összefogva egy lelki egészségügyi központ kialakítását tervezzük – tudtuk meg dr. Sólyom Olimpiától, a XV. Kerületi Egészségügyi Intézmények vezetőjétől. – Ilyenre sem Budapesten, sem az országban nincs még példa.
A központ az Észak-Pesti Kórház 11. számú épületében működne, ahol jelenleg is az addiktológiai és a pszichiátriai szakrendelést tartják.
– A demencia, illetve a stresszes életmód ma már össztársadalmi probléma, mellyel foglalkozni kell – tette hozzá a főorvos. – Az új központban nemcsak a járóbeteg-ellátásra, hanem a kis és nagy csoportos foglalkozásokra, illetve a krónikus mentális betegek nappali kórházi ellátására is lehetőség nyílik majd.
Az Egészséges Budapestért Program a Közép-magyarországi régió egyetlen fejlesztési forrása. A program terveinek benyújtási határideje november 10-e, a döntés pedig 2018 elejére várható.

Comments are closed.