Lakópark épülhet a volt növényolajgyár helyén

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A képviselő-testület májusi ülésén a grémium többsége elfogadta a volt rákospalotai növényolajgyár és környékére vonatkozó telepítési tanulmánytervet, ami előkészít egy jelentős ingatlanberuházást a területen.

A magántulajdonban lévő, jelenleg 7 telekből álló egykori üzemi területen egy 950 lakásos lakópark és az ahhoz kapcsolódó kereskedelmi és szolgáltatási funkciójú helyiségek kialakítását tervezi a tulajdonos.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A tervek szerint az északi tömbökben 5-6 emeletes, a déli tömbsorban 3-4 emeletes lakóépületeket építenének. Az épületekben különböző méretű otthonokat alakítana ki a beruházó. Közvetlenül a Szilas-patakra tájolható lakások esetében exkluzív ingatlanok kialakítása is szóba jöhet, de a lakások nagy többsége csendes, belső, zöldfelületekben gazdag udvarokra nyílna. A kereskedelemi és szolgáltatóegységek mellett teremgarázsok is épülhetnek.

A körülbelül 15 évre tervezett beruházást 3 ütemben végezné el a tulajdonos: az 1. ütemben 300 lakás és 3000 négyzetméternyi intézményfejlesztés, a 2. ütemben 250 lakás és 2000 négyzetméternyi intézményfejlesztés, míg a 3. ütemben további 400 lakás és 2000 négyzetméternyi intézményfunkció valósulna meg.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A testületi ülésen komolyvitát váltott ki, hogy a beruházó kérte a jelenleg helyi védelem alatt álló növényolajgyári siló védettségének megszüntetését, mivel lebontaná az épületet. A testület többsége végül támogatta ezt, bár több képviselő is a 13 emelet magas, a Rákospalota városképét meghatározó épület megtartása mellett kardoskodott.

Közvetlenül a volt növényolajgyár mellett található egy 6000 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú ingatlan, ami egykor lőtérként funkcionált. A képviselők arról is határoztak, hogy ezt a Mogyoród úti telket nyilvános versenytárgyalás keretében 77 millió 800 ezer forintos induló áron, árverés útján értékesítsék.

A telepítési tanulmányterv elfogadása még nem jelent azonnali zöld utat a beruházásnak. Az ez alapján készülő településrendezési szerződéstervezet még visszakerül a képviselő-testület elé.

Comments are closed.