Labdarúgó eb

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Gyengébb idegzetű polgártársaink figyelmét felhívjuk, már most hagyják abba az olvasást, ha jót akarnak maguknak. Elképesztő eset történt kerületünkben, riasztani kellett a mentőket, a rendőrséget, a katasztrófavédelmet is. A szerdai haváriáról a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület tájékoztatta a nagyérdeműt, mi is rájuk támaszkodunk, amikor megpróbáljuk visszaadni a veszélyeket magában rejtő eset fordulatait.

Azzal kezdjük, hogy minden a szokásos mederben zajlott, a helyszín a REAC Sportiskola futballpályája, amelyen éppen aranylábú gyermekeink sajátították el a rövidpasszos játék és a labdatartás szakmai fogásait. Nem lehetett előre sejteni, hogy történik valami váratlan, ami borzolja a kedélyeket, s nyomban riasztani kell a katasztrófavédelmet.

Szerelés a tizenhatosnál

Egyszerű esetnek indult, vészhívást kapott a kutyás egyesület: egy eb jelent meg a zöld gyepen, s akkor még nem lehetett tudni, fennáll-e a kutyatámadás veszélye. Noha erre egyelőre (szerencsére!) semmi nem utalt, hiszen a játék szerelmese, a különösebben nem vad kinézetű kutya ahelyett, hogy marcangolni kezdte volna a gyerekeket és az edzőket, inkább kedélyes játszadozásba fogott. Az egyik edző meg is jegyezte, hogy milyen jól kezeli a labdát.

Az történt tehát, mint a kutyásoknál olvasható, hogy „kiérkezésünkig a focipályán az edzésen nagyon jól érezte magát.”

Ebből is látszik, hogy sokat változott a hazai foci helyzete, még egy kutya is tudja élvezni, nem véletlen, hogy ott vagyunk az Európa Bajnokságon (naná, hogy EB a rövidítése!)

Gólöröm!

De hogy egyik szavunkat a másikba ne öltsük, a havária csak azután vette kezdetét, hogy a labdarúgók pórázt helyeztek az új játékos nyakára, aki aztán a kapu előterében, mint fegyelmezett belső védő várta, hogy a mentőcsapat a helyszínre érkezzenek. A kutyások a chipben lévő vezetékes telefoszámot leolvasták, s tárcsáztak, de a kagylót senki nem vette fel. Az a döntés született, hogy a labdarúgó ebbel elindulnak a címre.

„A házban világos volt – olvasható az esti órák friss történéseinek pontos leiratában –, de a csengőre nem reagált senki. A szomszédok szerint egy idős, beteg bácsi lakik a házban, akihez a fia szokott járni. A bácsit rég nem látták, a fiához pedig nincs elérhetőség!”

A kutyások nem teketóriáztak, a labdarúgó ebet féken tartva tárcsázták a 112-es segélyhívót, mert attól tartottak, hogy az idős úrnak valami baja van.

„A segítség gyorsan érkezett – írják posztjukban –, a tűzoltók a kerítésen bemásztak (!!!), s az eb gazdája a dörömbölésre ajtót nyitott. Közben az idős úr keze megsérült, melyet a mentősök elláttak. Később a fia is a helyszínre érkezett, kértük, hogy a chipbe a telefonszámát is írassa be az ilyen esetek elkerülése végett. Köszönjük a segítséget a rendőrségnek, a mentőknek, a katasztrófavédelemnek és a REAC Sportiskolának.”

Minden jó, ha a vége jó. A labdarúgó eb hazakerült otthonába, ezt a meccset megnyerte! Javasolnánk, hogy az aranylábú gyerekek a tavaszi meccsszezonban kabalaállatként vigyék magukkal a blökit mindenhová.

Egészen biztos, hogy sikeres lenne a szereplés. (PP, Periszkóp Palotán, Rab László – Nyitóképünk illusztráció, a Pedrodog859 Instagram-oldalának engedélyével)

A kutyások eredeti bejegyzése a Facebook-on:

Szerda koraeste bejelentést kaptunk, hogy a REAC Sportiskola területére beszaladt egy kutyus. Kiérkezésünkig a…

Közzétette: Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület – 2021. január 20., szerda

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.