Köztisztviselők napja

A köztisztviselők és kormánytisztviselők napját július 1-jén tartjuk Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, amelynek hatására négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy ez alkalomból ünnepnapot tartsanak. Az eseményt 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még csak köztisztviselők napja név alatt, majd 2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították – olvasható a Wikipédián.

Köztisztviselők napja/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Köztisztviselők napja/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az Országgyűlés 2011. június 20-án úgy határozott, hogy a kormánytisztviselőket is ezen a napon ünnepeljék. Ekkor a polgármesteri hivatalok, a kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál sem dolgoznak a szakemberek.

A kerületünkben június 27-én tartották a köztisztviselők napját, amelyen az Év Köztisztviselője vándordíjat Jávori Péter, a Városüzemeltetési Osztály osztályvezetője kapta. Ezt követően adták át a kitüntető címeket és a Közszolgálatáért Okleveleket, továbbá köszöntötték a nyugdíjba vonulókat és az új munkatársakat.

Comments are closed.