Közbeszerzést írtak ki az Újpalotáig közlekedő villamosra

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki az Astoria és Újpalota közötti villamosvonal engedélyezési és kivitelezési terveinek elkészítésére. A tender a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg – írta az MTI. A feladat része a tervezéshez kapcsolódó kommunikációs tevékenységek ellátása is.

Villamosvonal terve/Forrás: bkk.hu

Villamosvonal terve/Forrás: bkk.hu

A tervek szerint az új villamosvonal a Népszínház utcánál kapcsolódna a 24-es vonalához, míg a körvasútsor alatt alagútban haladna át. A vágányok hossza 13 kilométer, a felsővezetékeké 13,5 kilométer lenne, a megállókban pedig 31 peront hoznának létre.

A tervezés becsült ellenértékét nem tartalmazza a tender, arra viszont kitér, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt 6 évből fel kell mutatnia legalább két olyan vasútépítési, illetve -rekonstrukciós tervezési munkát, amelyek együttes tervezési díja legalább nettó 600 millió forint volt. Az ajánlattételi határidő november 13-a.

Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az ár a meghatározó jellemző.

A Fővárosi Közgyűlés június végén egyetértett a BKK Zrt. által elkészített a „Balázs Mór-terv – Budapest középtávú közlekedésfejlesztési stratégiája 2014-2030 – társadalmi munkaanyagban” megfogalmazott közlekedésfejlesztési célokkal és intézkedésekkel. Ennek része az Astoria és Újpalota közötti villamosvonal megépítése is.

Comments are closed.