Köszöntötték a százéves doktor urat!

Dr. Gosztonyi László, aki május 25-én töltötte be a századik életévét, visszavonultan él Rákospalotán. A felesége meghalt, a gyermekei pedig külföldön élnek. Az egyik lánya és az unokája szintén orvosként dolgozik.

Doktor úr/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Gosztonyi László/Fotó: XV Média, Vargosz

A kerület legidősebb orvosa fizikai állapota miatt kerüli a nyilvánosságot, így a szokásos köszöntések is elmaradtak. Néhány volt kollégája azonban a születésnap alkalmából felkereste őt, és elmesélték, hogy dr. Gosztonyi László szellemileg még mindig jó állapotban van, emlékszik a tegnap és az évtizedekkel korábban történtekre is.
Dr. Tóth Andor háziorvosa szerint a fizikai állapota is stabil, a korának megfelelő, de ahhoz már nem elég jó, hogy az otthonából ki tudjon mozdulni.
Dr. Gosztonyi László 1914-ben született Pestújhelyen. A II. világháború idején egészségügyi biztos volt, majd a háború befejezését követően a palotai orvosokkal, Vass és Cserba doktorokkal közösen részt vett a kerületi tüdőgondozó beindításában.
Évtizedeken át körzeti orvosként dolgozott a Rákos úti rendelőben. Innen vonult nyugdíjba 1972-ben, ám ezt követően még 1985. július 31-ig praktizált – áll a bpxv.hu honlapon. Az önkormányzat 2008-ban díszpolgári címmel köszönte meg neki azt a mintegy ötvenéves munkát, amelyet a kerület betegeiért tett.

Comments are closed.