Köszöntötték a 85 éves díszpolgárt

Brettnerné Patay Mária Ilona 1946-tól 1985-ig dolgozott a XV. kerületi Tanácsnál. Különböző munkaköröket töltött be, kiemelkedő tevékenységét a Terv és Beruházási Osztály vezetőjeként végezte. A beruházások mellett bonyolítási feladatokat is ellátott osztályával és ezzel jelentős megtakarítást ért el a kerület számára.

Brettner Ferencné/Fotó: XV. kerületi önkormányzat

Brettner Ferencné/Fotó: XV. kerületi önkormányzat

A ’80-as évek szigorú gazdasági feltételei és a szűk kivitelezési kapacitás ellenére kiváló szervező munkájával biztosította, hogy a tervezett beruházások és karbantartási feladatok megvalósuljanak. A kerületben végzett gáz- és csatornaépítés szervezését példamutatóan végezte. Magas szintű szakmai ismerettel rendelkezett, melyet a munkája során kiválóan hasznosított. A megnövekedett minőségi és mennyiségi követelményeknek minden esetben magas színvonalon felelt meg.

Kiemelkedő teljesítést nyújtott az 5 éves és éves tervek kidolgozásánál, a kormány határozatban előírt óvodaépítési program kerületi megvalósításában.

Mária, aki a barátainak csak Maja és Karcsi január 15-én töltötte 85 életévét.

Otthonában köszöntötte Németh Angéla alpolgármester a XV. kerületi önkormányzat nevében.

Mosolygós, sugárzó személyisége beragyogta a szobát, meghatódottan fogadta a virágot és az ajándékokat. Megkönnyezve és nevetve idézte fel az elmúlt éveket, örök szerelmét férjével, mindennapjaik történéseit gyermekeivel, unokáival és dédunokáival.

Comments are closed.