Korszerűsítik a Fő úti bölcsődét

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Elkezdődhet a rákospalotai Fő úti bölcsőde fejlesztése, amelyet uniós pályázat keretében újít fel a XV. kerületi önkormányzat. A szerződést a közbeszerzési eljárást követően, február 14-én kötötték meg a nyertes vállalkozással, a Kométa Szerviz Szolgáltató és Mérnöki Irodával.

Alárírják a Fő úti bölcsőde felújításához a szerződést

Alárírják a Fő úti bölcsőde felújításához a szerződést

A felújítás az intézmény Fő úti és Petőfi utcai szárnyát érinti, azonban az önkormányzat a pályázatban nem szereplő épületszárny rekonstrukcióját is meg szeretné valósítani. Az építkezés idején a gyerekeket várhatóan augusztus 31-ig elköltöztetik különböző kerületi intézményekbe.

A szerződés ünnepélyes aláírásakor László Tamás polgármester elmondta: a bölcsőde épülete a városkép szempontjából fontos, és ezért helyi védelem alá helyezik. A teljes háztömb eredetileg a katolikus egyház tulajdonát képezte, és iskola működött benne. Jelenleg az önkormányzaté, egy részében bölcsődét működtetnek, a Petőfi Sándor utcai szárny azonban üres.

A Fő úti szárny nem felel meg az előírásoknak, és igen rossz állapotban van. A Petőfi utcai szárnyban korábban több intézményt ellátó konyha működött, jelenleg üres, romos, és folyamatosan pusztul. A Magyar utcai része belülről felújított, funkcionálisan azonban korszerűtlen. A polgármester hozzátette, az intézmény modernizálásának eredményeként a csoportszobák bővítésével több lesz a férőhely, korszerűsödik az épület, kicserélik a nyílászárókat és a födémet, valamint a tetőteret is beépítik.

A nyertes kivitelező cég ügyvezetője, Komoroczky György ígéretet tett, hogy minden kötelezettségüket a pályázatban előírtak szerint teljesíteni fogják. Kifejtette, nagy kihívás előtt állnak, hiszen az épület eredeti homlokzatelemeit meg kell őrizni a hiányzó elemek helyreállításával. Ezen kívül a hat hónapos határidőt is tartaniuk kell, azonban minden szempontból készen állnak a munkára.

Comments are closed.