A Kontyfa reneszánsza

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Kontyfa iskola a betonkeverők és kalapácsok hangjától hangos. Az iskola felújítását végző két cég, a Földi Kis Gép Kft. és a Linters Kft. március 7-én már átvette a munkaterületet, a munkálatok azonban csak április 7-én kezdődtek. A kivitelezés október 7-ig tart, az elkövetkezendő hat hónapban az épület homlokzatának és tetejének teljes szigetelését, továbbá valamennyi nyílászárójának a cseréjét elvégzik.

Kontyfa iskola felújítása/Fotó: XV Média, Vargosz

Kontyfa iskola felújítása/Fotó: XV Média, Vargosz

Az újpalotai iskola energetikai fejlesztése a KEOP-5.5.0 pályázat keretében valósul meg. A beruházás összköltsége megközelíti a 200 millió forintot, amelyből 165 millió az uniós támogatás. Az energetikai fejlesztéssel együtt az önkormányzat önerőből felújítja az iskola tornatermét is. Ezt várhatóan a nyári szünetben végzik el.

László Tamás polgármester is megtekintette a munkaterületet. A Kontyfa iskola felújítása részét képezi ugyanis annak az önkormányzati törekvésnek, hogy a közintézményeket rendbe tegyék. A kivitelezéseket úgy akarják elvégezni, hogy a fenntartásuk költségtakarékos legyen, és az így felhalmozott megtakarítást visszafordíthassák az intézmények fejlesztésére. A Kontyfa esetében ez azt jelentené, hogy jövőre megújulhat a könyvtára, amelyet már „kinőtt” a nagy létszámú iskola.

Comments are closed.