Komposztálás házilag

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A korábbi évekhez hasonlóan idén is folytatódik a házi komposztálási program a kerületben.

– A Palota-15 Nonprofit Kft. százhúsz jelentkezőt vár, ugyanis ennyi egy köbméter űrtartalmú, fából készült komposztálóedény áll rendelkezésre. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudják figyelembe venni – tájékoztatta lapunkat Nádró Emese, a Palota-15 Nkft. munkatársa.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A társaság ingyen biztosítja a résztvevőknek a komposztálóládát. Fontos, hogy csak XV. kerületi állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakók jelentkezhetnek a programra, az is lényeges, hogy csak kerületi ingatlanhoz tudják biztosítani a komposztálót.

Jelentkezni lehet személyesen a Palota-15 Nonprofit Kft. címén, a Bogáncs utca 10. szám alatt, e-mailben az asszisztens@palota-15.hu címen, illetve a 06 20 515 2949-es telefonszámon hétköznapokon reggel 8 és délután fél 3 között.

Az is megtudtuk, hogy 100 darab 300 literes, ereszhez csatlakoztatható esővízgyűjtő tartály talált gazdára néhány nap alatt, amit szintén a Palota-15 bocsátott a kerületi lakók rendelkezésére ingyenesen. Tavaly 50, idén 100 műanyag tartályt osztottak ki, és mivel igen nagy igény mutatkozik a tartályokra, várhatóan jövőre is lesz lehetőség a hasznos esővízgyűjtők igénylésére.

Comments are closed.