Kiválóan szerepelt Czagány Dóra és Hárspataki Gábor a karate magyar bajnokságon

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az MTK volt a legeredményesebb klub a hétvégi 15. WKF karate magyar bajnokságon, amelyen 60 egyesület 600 versenyzője vetélkedett az érmekért- írja az MTI.

Hárspataki Gábor, Fischer Mihály, Czagány Dóra/Fotó: XV Média, Vargosz

Hárspataki Gábor, Fischer Mihály, Czagány Dóra, archív/Fotó: XV Média, Vargosz

A szövetség (MKSZ) hétfői beszámolója szerint a felnőtt férfiak 67 kilós kategóriájában a papírformának megfelelően a júniusi bakui Európa Játékokra kvótát szerzett Tadissi Martial diadalmaskodott. Hasonlóan eredményesen szerepelt a februárban U21-es Európa-bajnoki címet nyert Hárspataki Gábor, aki a 18-20 évesek között és a felnőttek mezőnyében is nyert a 75 kilós súlycsoportban.
A minőségileg legerősebb kategória a junior lányok +59 kilós kategóriája volt, amelyben összecsapott a kadett világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha és az idei korosztályos Eb-n szintén a kadett mezőnyben harmadik Czagány Dóra. Kettejük mérkőzéséből ezúttal Boussebaa került ki győztesen.
A mogyoródi versenyen búcsúztatták el a magyar karate egyik legeredményesebb női versenyzőjét, a pályafutását befejező sokszoros Eb-érmes Tóth Beatrixot.
A 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos versenye az egyik fő eseménye volt az MKSZ által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozatnak.

Comments are closed.