Kitüntetések a nemzeti ünnep előestéjén

Átlagos olvasási idő: 3 perc

Március 14-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának előestétjén Érdemérem Díjátadó ünnepséget rendeztek az estére látványos nemzeti színeket kapott Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. Az esemény díszvendége Lógó Tibor karnagy vezényletével a Honvéd Férfikara volt, mely 45 fős létszámával a világ második legnagyobb, teljes állású, hivatásos énekesekből álló férfikara. A többek között Prima Primissima-díjjal, Magyar Örökség-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Charles Cros Akadémia Hanglemez Nagydíjával kitüntetett együttes műsorát követően Cserdiné Németh Angéla polgármester köszöntötte a meghívott vendégeket.

„A Tizenötödik kerületben –  ahogyan az eddigi években, úgy ezután is – az itt élők szolgálatát tartjuk a legfontosabb kötelességünknek. Minden nehézség és akadályozó körülmény ellenére azért tudjuk becsülettel és a ránk rótt felelősséggel elvégezni ezt a munkát, mert ilyen kitűnő szakemberekre, a hivatásukat példásan teljesítő kollégákra támaszkodhatunk. A mai díjazottjaink a kerületi egészségügyben, szociális ellátásban, oktatásban és nevelésben, a civil életben, a sport területén és a közigazgatásban dolgozva elkötelezetten szolgálják a kerület közösségét. Ők a mi hőseink, akikre joggal lehetünk és vagyunk büszkék, és akiknek eddigi helytállásukért köszönettel és nagyrabecsüléssel tartozunk. A Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Érdemérem Díj több mint egy évtizede nem csupán egy szimbolikus és udvarias figyelmesség – ez a Díj a kerületben élők legőszintébb, szívből jövő köszönetét fejezi ki a Díjazottak munkájáért és elkötelezett lokálpatrióta helytállásáért” – mondta a polgármester.

A Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Érdemérem Díjakat rajta kívül még Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő és Tóth Imre alpolgármester adták át.

2023-ban Érdemérem Díjban részesült

 • az egészségügy területén végzett tevékenységéért Melykó Irén, a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény vezető asszisztense, aki 1987-től dolgozik kerületünk szakrendelőjében, és négy éve már az intézmény vezető asszisztense.
 • az egészségügy területén végzett tevékenységéért Dr. Vasadi Péter háziorvos, aki immár 36 éve végez gyógyító munkát a kerületben.
 • a szociális és családvédelem területén végzett tevékenységéért Vörös Andrea családgondozó, aki pályakezdőként került a Család- és Gyermekjóléti Központba, ahol a diploma megszerzése előtt asszisztensként, 2001-től szociális munkásként dolgozott, jelenleg pedig szülő-csecsemő és kisgyermek konzulenseként segíti a leendő szülőket.
 • a nevelés-oktatás területén végzett tevékenységéért Bokor György, a Hubay Jenő Zeneiskola intézményvezetője, aki tíz éve irányítja már a XV. kerületi intézményt.
 • a nevelés-oktatás területén végzett tevékenységéért Kovács Katalin kisgyermeknevelő, aki 1987 óta a XV. kerületi Kavicsos közi Mazsolapalota bölcsőde kisgyermeknevelője.
 • a nevelés-oktatás területén végzett tevékenységéért Tajti Mariann gyógypedagógus, aki a munkáját a Száraznád Speciális Általános Iskolában kezdte gyógypedagógusként, ahol 18 évig dolgozott. Jelenleg a Hétszínvirág Összevont Óvodában dolgozik gyógypedagógusként.
 • a nevelés-oktatás területén végzett tevékenységéért Végváriné Kékhegyi Erika a Rákospalotai Összevont Óvoda általános vezető helyettese, aki 1991 óta dolgozik a Klapka György utcai óvodában, óvodapedagógusként, majd tagóvoda-vezetőként, és aki a 2017-ben létrejött Rákospalotai Összevont Óvodában a mai napig az általános vezetőhelyettesi feladatokat látja el.
 • a művelődés területén végzett tevékenységéért Várhegyi Gábor író, újságíró, aki az újpalotai Toronyhírben kezdte kerületi újságírói pályafutását, majd 1993 tavaszától főmunkatársa lett az akkor induló Újpalota 2000-nek, melyhez egészen a lap megszűnéséig, másfél évtizedig hű maradt.  A mai napig egyik legfontosabb tevékenysége a Segítsd az Iskoládat! vetélkedősorozat, mely immár három évtizedes múltra tekint vissza.
 • a közigazgatás területén végzett tevékenységéért Benedekné Bagyinszki Márta, a Városgazdálkodási Főosztály vezetője, aki 2011-től dolgozik a Polgármesteri Hivatalban, és a Városgazdálkodási Főosztály vezetését 2018. január 1-jétől látja el. Irányításával a Főosztály jelentős szakmai projektek előkészítését, terveinek elkészíttetését és kivitelezését végzi.
 • az intézményüzemeltetés, fejlesztés, vagyongazdálkodás területén végzett tevékenységéért Nábrádi Pál, a Sportlétesítmény Üzemeltetési Csoport vezetője, aki 2012 decembere óta dolgozik a Gazdasági Működtetési Központban, ahol jelenlegi beosztásában a kerületi sportlétesítmények helyszíni üzemeltetésének összetartója, és a kihelyezett intézményi karbantartók és takarítók szakmai irányítója.

Az ünnepségen az Érdemérmek mellett a Rendvédelmi Szervek Elismerő Okleveleit is átadták.

A „Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevelek” kitüntetésben részesült

 • Barna Andrea rendvédelmi igazgatási alkalmazott
 • Koczka Ildikó rendőr őrnagy
 • Kósdi Attila rendőr zászlós
 • Laczi Dávid rendőr főtörzsőrmester
 • Nagy Tibor munkavállaló
 • Poszuk Ilona rendőr törzszászlós
 • Szabó Zoltán rendőr százados
 • Szeile Ádám Roland rendőr hadnagy
 • Tóthné Hornyák Erika rendvédelmi igazgatási alkalmazott
 • Veresegyházy Boglárka rendőr őrnagy
 • Balog László tűzoltó főtörzsőrmester
 • Csávás Imre tűzoltó főtörzsőrmester
 • Kovács Zoltán tűzoltó törzsőrmester
 • Poholányi László tűzoltó zászlós
 • Szabó Zoltán tűzoltó törzsőrmester

„Mozgalmas történelmi időszakokban és békésebb korszakokban egyaránt nélkülözhetetlen szerepet játszanak egy ország életében, így egy kerület biztonságos és kiszámítható működésében az itt dolgozó munkatársak és szakemberek” – mondta Tóth Imre alpolgármester a rendezvény végén.

„Rajtuk is múlik, milyen hatásfokkal, milyen eredménnyel működnek az intézményeink, szolgáltatásaink és ellátásaink, mennyire élhetőek a mindennapok és milyen összetartó közösség épül a kerületben Az idei díjazottak háziorvosként, asszisztensként, családgondozóként, intézményvezetőként és kisgyermeknevelőként, gyógypedagógusként és óvodavezetőként, civil szervezeti vezetőként, valamint a közigazgatásban dolgozó kollégaként egyaránt példamutató lokálpatriótaként bizonyítottak, és tiszteletreméltó módon teljesítettek hivatásukban.”

Kiss Zsófia, a XV TV főszerkesztője kapta idén a Csengery-díjat

FOTÓK: Csokonai15

Comments are closed.