Kifizetődő tehetségesnek lenni

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat 1993 óta támogatja a tehetséges és jó tanuló fiatalokat. Az elmúlt húsz évben ötszáznyolcvan általános vagy középiskolás korú, illetve felsőoktatásban tanuló diák részesült tanulmányi ösztöndíjban. Az évek során a kiosztott összege is emelkedett, illetve a támogatottak köre is kibővült. Jelenleg öt kategóriában maximum negyven diák kaphat tíz hónapon keresztül életkortól függően 5000 és 20 000 forint közötti ösztöndíjat. A pénzre idén is pályázni lehetett, és az eredményhirdetését november 18-án tartották a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Hajdu László polgármester elmondta, hogy az elkövetkezendő ciklusban az ösztöndíjpályázatot, valamint a tehetséges fiatal sportolók támogatását is folytatni kívánják.

Az általános iskola 5-8 évfolyamos diákjai közül a következő diákok részesültek ösztöndíjban: Szilágyi Petra, Széll Szilvia Csenge, Mógor Dominik, Gémesi Katalin, Boros Palóma Blanka, Boja Tímea Mónika, Alacsony Bátor Levente, Töreky Dorottya és Venyiga Anna Petra.

Hajdu László polgármester köszönti a pályázaton nyertes diákokat/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László polgármester köszönti a pályázaton nyertes diákokat/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A középiskolás díjazottak Ács Bence, Nagy Boldizsár, Hörömpő András, Bányai Gabriella, Csanálosi Ilona, Heilman Petra Kata, Mógor Boglárka, Nagy Nikolett, Szűcs Kata Dorina és Tell Rebeka Annamária voltak.

A szakképzésben résztvevő kerületi diákok közül hárman, Federer Balázs, Lakatos Szamanta, Nagy Yvett részesült támogatásban.

A felsőoktatásban résztvevők esetében külön támogatták az alap- és a mesterképzésben résztvevőket. Az előbbiek közül Csernák János, Enhoffer Vivien, Juszkó Dominika, Klimász Jenifer Patricia, Lakatos Anna Eszter, Nagy Fruzsina Aletta, Nagy Orsolya és Tengely Alex, az utóbbiak közül pedig Molnár Benedek, Andrejszki Zsófia, Ellenbacher Ibolya, Gedai Ágoston, Lévai Dorottya, Mohás Anna, Pollák Zoltán, Riez Eszter és Udvarhelyi Péter kapott ösztöndíjat.

Comments are closed.