Kezdődik a lomtalanítás a fővárosban

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. március elején – az V. kerülettel – elkezdi az idei lomtalanítást. A szolgáltatás logisztikájában változás nem lesz, az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon végzi a társaság – írja az FKF Zrt.

Fotó: XVMédia/Nagy Botond

Fotó: XVMédia/Nagy Botond

Az időpontokat a kerületi önkormányzatokkal egyeztetik, valamint figyelembe vették a parlamenti és önkormányzati választásokat, továbbá a nemzeti és vallási ünnepeket is, és ezek időpontjában a szolgáltatást szüneteltetik. Az FKF-től kapott információ szerint a XV. kerületi önkormányzattal még tartanak az egyeztetések a lomozás pontos időpontjáról.

Budapest kerületeit körzetekre osztották, így a lomokat rövidebb idő alatt viszik el a közterületekről. Az érintett kerületekben a helyi vagy a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik a lomok kihelyezési időpontjának betartását. Az FKF Zrt. Budapest mintegy 830 000 háztartását 7-10 nappal korábban hivatalos levélben tájékoztatja a limlomok kihelyezésének időpontjáról,

A társasházak lépcsőházaiban tájékoztató plakátot is elhelyeznek

A kerületi lomtalanítási időpontok megtalálhatók lesznek a társaság honlapján a www.fkf.hu címen, illetve a pontos lakóhely megadásával érdeklődhetnek telefonon a 06 40 353 353-as ügyfélszolgálati számon, illetve írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására a társaság idén is gyűjtőpontokat üzemeltet minden körzetben az elszállítás napján, ahol leadhatók például a festékek, oldószerek, gyógyszerek.

Az elszállítást követően a közterület-fenntartó munkatársai elvégzik az érintett körzet koncentrált takarítását.

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében az FKF Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat és csak a megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat!

Comments are closed.