Kevesebb a kátyús út

A kedvező időjárás miatt idén sokkal kevesebb kátyú keletkezett a kerület útjain, mint az előző években. A Répszolg tervei szerint azért december elején egy utolsó tél előtti kátyúzással az összes, még fellelhető úthibát igyekeznek kijavítani – tudtuk meg Demeter Jánostól, a kerületi fenntartásba tartozó utakat gondozó Répszolg ügyvezetőjétől.

Útjavítás/Fotó: XV Média, Vargosz

Útjavítás/Fotó: XV Média, Vargosz

A társaság a törvényi előírásoknak megfelelően útellenőri, közterület-ellenőri szolgálatot lát el kerületünkben. A kerületet öt részre osztották fel, mindennap más és más területet ellenőriznek, így gyakorlatilag az összes utat végigjárják hetente. Éppen ezért pontos nyilvántartás áll rendelkezésre az úthibákról, amelyeket a címlista szerint javítanak ki. Mindemellett a BKK Közút útellenőri szolgálata is rója az utakat, és jelzi, ha balesetveszélyes úthibát talál.
Az ügyvezető hozzátette: a kevesebb kátyú megtakarítást is jelent a kerületnek. Míg korábban 70, 80 akár 90 millió forintot is el kellett költeni erre a célra, most „csupán” 50-55 millió forintot kell felhasználni az úthibák felszámolására.

Comments are closed.